Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια Προπύλαια: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκέντρωση των φοιτητών
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια Προπύλαια: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη συγκέντρωση των φοιτητών

Επεισόδια Προπύλαια: Ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Προπύλαια το μεσημέρι της Πέμπτης εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας για τα ΑΕΙ πραγματοποίησαν το μεσημέρι φοιτητές στα Προπύλαια. Με κεντρικό σύνθημα «Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία» οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κοραή, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Φοιτητές και εκπαιδευτικοί αντέδρασαν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων, ενώ ζητούν και το ασφαλές άνοιγμα των σχολών.

Μάλιστα, επικράτησε ένταση λίγο μετά μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και των διαδηλωτών, καθώς οι διαδηλωτές προσπάθησαν να περάσουν το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να πραγματοποιήσουν πορεία. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας ρίψη χημικών, ενώ στο σημείο βρίσκεται και «Αύρα». Υπενθυμίζεται ότι προχθές φοιτητές ανέβηκαν στην ταράτσα της πρυτανείας και κρέμασαν πανό κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Επεισόδια Προπύλαια: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Προπύλαια το μεσημέρι της Πέμπτης εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία, «στις 12 περίπου σήμερα, στον πεζόδρομο της Κοραή στο κέντρο της Αθήνας, συγκεντρώθηκε ομάδα 400 περίπου ατόμων. Από τις αστυνομικές δυνάμεις που ελάμβαναν μέτρα τάξης, εκλήθησαν κατ’ επανάληψη να διαλυθούν. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να απωθήσουν τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να λάβουν θέση επί του οδοστρώματος της οδού Σταδίου και να πραγματοποιήσουν πορεία».

«Με περιορισμένη χρήση, δύο δακρυγόνων μέσων, η προσπάθεια αυτή απετράπη, χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση, και μετά από λίγη ώρα οι συγκεντρωμένοι απεχώρησαν συντεταγμένα, κινούμενοι προς Ομόνοια, χωρίς να παρεμποδισθεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Κατά την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων περικόπηκε για πέντε λεπτά η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου», καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Επεισόδια Προπύλαια Επεισόδια Προπύλαια Επεισόδια Προπύλαια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις