Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αιτωλοακαρνανία νεκρός ληστεία: Δεμένοι μέρες δύο ηλικιωμένοι – Ξεψύχησε ο 91χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Αιτωλοακαρνανία νεκρός ληστεία: Δεμένοι μέρες δύο ηλικιωμένοι – Ξεψύχησε ο 91χρονος

Αιτωλοακαρνανία νεκρός ληστεία: Σοκαριστικές εικόνες αντίκρισαν οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σπίτι ενός ζευγαριού ηλικιωμένων στην περιοχή Χαλκιόπουλο του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας.

Σοκαριστικές εικόνες αντίκρισαν οι αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σπίτι ενός ζευγαριού ηλικιωμένων στην περιοχή Χαλκιόπουλο του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας, όταν τους βρήκαν δεμένους χειροπόδαρα με τον 91χρονο άνδρα να έχει ξεψυχήσει! Η φρικιαστική αυτή είδηση έχει παγώσει τους κατοίκους της περιοχής. Αυτοί ήταν που ειδοποίησαν αστυνομικούς του Τμήματος Εμπεσού όταν είχαν αντιληφθεί την μεγάλη απουσία των δύο ηλικιωμένων για μέρες. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι αντίκρισαν ένα ανατριχιαστικό θέαμα. Ο 91χρονος ήταν νεκρός, ενώ η επίσης ηλικιωμένη σύζυγός του ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσε να εξηγήσει τι συνέβη, γι’ αυτό μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Στο σπίτι, που ήταν αναστατωμένο με εμφανή ίχνη έρευνας, κλήθηκαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου οι οποίοι εκτιμούν ότι το ζευγάρι έγινε στόχος αδίστακτων κακοποιών που είχαν εισβάλει στο σπίτι τους για να τους ληστέψουν. Κλιμάκιο της Εγκληματολογικής υπηρεσίας πήρε αποτυπώματα και γενετικό υλικό απ’ όλους τους χώρους σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι δράστες. Οι αστυνομικοί περιμένουν το πόρισμα της νεκροτομής που θα διενεργήσει ο ιατροδικαστής στην σορό του άτυχου ηλικιωμένου για να εξακριβωθεί η αιτία του θανάτου του, αλλά και να συνέλθει και να δώσει κατάθεση η σύζυγός του που βρίσκεται σε κακή κατάσταση λόγω του ψύχους, της πολύωρης ακινησίας, αλλά και της ασιτίας και της έλλειψης νερού.

Αστυνομικοί

Στο νοσοκομείο η ηλικιωμένη

Η ηλικιωμένη-περίπου 85 χρονών- μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας του χωριού. Είναι σε άθλια κατάσταση και συγχυσμένη από την ταλαιπωρία που πέρασε ωστόσο κατάφερε να αρθρώσει λίγες κουβέντες στους αστυνομικούς. Φέρεται να έκανε λόγο για εισβολή από τρεις άνδρες με σκοπό να αρπάξουν χρήματα. Ενδέχεται μάλιστα αυτό να συνέβη πριν από αρκετές μέρες, ενδεχομένως από την περασμένη Παρασκευή, όταν οι αδίστακτοι δράστες άφησαν δεμένους τους ηλικιωμένους, στο κρεβάτι τον άνδρα και σε καρέκλα τη γυναίκα. Ο 91χρονος άνδρας δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι συγχωριανοί είναι συγκλονισμένοι και κάνουν λόγο για ένα φιλήσυχο ζευγάρι που ζούσε μόνο του καθώς στο παρελθόν είχε χάσει τον μοναχογιό του. «Πρόκειται για ένα τυπικό ζευγάρι ηλικιωμένων του χωριού. Έπαιρναν τη σύνταξή τους, είχαν τον κήπο τους, είχαν το σπίτι τους, μία μονοκατοικία που είχαν πάρει τότε που έδιναν τις αντιπαροχές στο χωριό και ζούσαν μόνοι γιατί είχαν χάσει το γιό τους. Όποιος τους επιτέθηκε γνώριζε ότι ζούσαν μόνοι. Ένας άγνωστος δε θα πήγαινε έτσι στοχευμένα, από κάπου γνώριζαν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του χωριού Βασίλης Ταλιούρας.

Περιπολικό της αστυνομίας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις