Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κικίλιας κορονοϊός: Η συγκίνηση του υπουργού για τους υγειονομικούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας κορονοϊός: Η συγκίνηση του υπουργού για τους υγειονομικούς

Κικίλιας κορονοϊός: Ο κ. Κικίλιας δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, όταν μίλησε για τη δραματική προσπάθεια νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού για να σωθούν οι ανθρώπινες ζωές.

Βούρκωσε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του, αναφερόμενος στην προσπάθεια που καταβάλει στην κρίση του κορωνοϊού το υγειονομικό προσωπικό, οι ήρωες της πρώτης γραμμής όπως συνηθίζουμε να τους αποκαλούμε. Ο υπουργός Υγείας, που σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν δημοφιλέστερο πρόσωπο της κυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή που η χώρα χτύπησε την πανδημία, επισκεπτόταν όσο πιο πολλά νοσοκομεία μπορούσε και φρόντιζε για το καλύτερο δυνατό.  Την Τρίτη το βράδυ ο Βασίλης Κικίλιας μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, Special Report, κατά την οποία αναφερόμενος στην προσπάθεια του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού να σώσουν ζωές, μέσα στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού συγκινήθηκε. «Έχω δεθεί άρρηκτα με τις νοσηλεύτριες, τις τραπεζοκόμες τις καθαρίστριες τους γιατρούς τους ανθρώπους φυλάνε τα νοσοκομεία. Είναι συγκλονιστικοί. Θέλω να τους ευχαριστήσω», είπε ο Βασίλης Κικίλιας και λύγισε.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως θα έχουμε περισσότερα τους επόμενους μήνες. “Έχουμε αρκετά εμβόλια με βάση τις ενέργειες της ΕΕ και θα έχουμε περισσότερα τους μήνες που θα έρθουν. Η προμήθεια γίνεται με αυτόν τον ρυθμό και μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε προτεραιοποίηση. Από τις 20 Ιανουαρίου περνάμε στον γενικό πληθυσμό και στους άνω των 85”, σημείωσε ο υπουργός υγείας. Και πρόσθεσε: “Οι προτάσεις δεν είναι κακό, αλλά να είναι ρεαλιστικά εφαρμόσιμες και να έχουν καλές προθέσεις. Να μας πει η αντιπολίτευση τι θα συνέβαινε αν δεν ήμασταν στην ΕΕ, που έτσι θα πάρουμε 25 εκατ. εμβόλια.

Εντωμεταξύ, χθες ήταν μια ιδιαίτερη ημέρα για τον Βασίλη Κικιλια καθώς το πρωί συνόδεψε την Τζένη Μπαλατσινού και το μωρό τους που βγήκαν από το μαιευτήριο στο σπίτι τους. Η Τζένη Μπαλατσινού έφερε στον κόσμο ανήμερα Χριστουγέννων τον γιο της με τον Βασίλη Κικίλια και το ζευγάρι χθες ως οικογένεια, επέστρεψε σπίτι του.

Δείτε ακόμη
Οι πρώτες δηλώσεις Κικίλια – Μπαλατσινού κατά την έξοδο από το μαιευτήριο – Με το μωρό στο χέρι
Διπλή δόνηση 4,9 – 4,7 Ρίχτερ στη Ναύπακτο – Μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό
Το σχέδιο για την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων – Την Παρασκευή η απόφαση
Τηρήστε τις αποστάσεις, έτσι κι αλλιώς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις