Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Διακόσμηση – Παλιές εφημερίδες: Εργαλείο και στολίδι
PLUS

Διακόσμηση – Παλιές εφημερίδες: Εργαλείο και στολίδι

Τρόποι για να εκμεταλλευτούμε παλιές εφημερίδες που μας "πιάνουν" χώρο.

Πολλές φορές τυχαίνει να βρούμε extra αχρείαστα αντικείμενα, όταν καθαρίζουμε το σπίτι ή το δωμάτιο μας. Αντικειμενικά αποτελούν εμπόδιο στην οργάνωσή μας και δεν έχουν πουθενά θέση εκ πρώτης όψεως. Προβληματιζόμαστε και ψάχνουμε τρόπους για το τι θα μπορούσαμε να τα κάνουμε και συχνά καταλήγουμε να τα πετάμε ή να τα χαρίζουμε. Ένα τέτοιο εμπόδιο είναι και οι παλιές εφημερίδες, οι οποίες δεν είναι εξαρχής πρόβλημα, γιατί «σε αυτό το σημείο δεν ενοχλούν κανέναν». Η λύση είναι λοιπόν η διακόσμηση με παλιές εφημερίδες. Γιατί έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και τις πετάμε. Άλλες φορές τις κρατάμε, για ως περιτύλιγμα για την αποθήκευση γυαλικών, είτε για τον πάτο των ραφιών του ψυγείου μας. Πέραν αυτών των λύσεων, υπάρχουν κι άλλες τόσες, που θα μας χαρίσουν μια “ανακαίνιση” στην ζωή μας.

Οι εφημερίδες μπορούν να αλλάξουν εντελώς ένα δωμάτιο και να το διακοσμήσουν διαφορετικά από το σύνηθες. Επίσης, μπορούν να διακοσμήσουν και προσωπικά μας αντικείμενα, όπως το κινητό ή το tablet μας. Και μια ακόμα πιο ωραία λύση είναι να χρησιμοποιηθούν και ως έπιπλο. Θα δούμε, λοιπόν, παρακάτω μερικούς οικονομικούς και οικολογικούς τρόπους να εκμεταλλευτούμε τις παρατημένες εφημερίδες. Το περιβάλλον μας και το στυλ μας θα αλλάξει συθέμελα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και με πάρα πολύ απλές τεχνικές. Παρακάτω, λοιπόν, είναι μερικοί τρόποι, που θα μας δώσουν μερικές φοβερές ιδέες.

Περιτύλιγμα δώρων από εφημερίδα

Διακόσμηση – Παλιές εφημερίδες: Ως εργαλείο ή στολίδι

  • Απορρόφηση της μυρωδιάς της μούχλας από βιβλία και παπούτσια: Αυτές είναι οι επιπτώσεις  της υγρασίας και της πολυκαιρίας. Μπορούμε, λοιπόν, να βάλουμε στον πάτο μιας σακούλας μερικά φύλλα εφημερίδας και από πάνω το αντικείμενο, που θέλουμε να καθαρίσουμε. Ύστερα θα την κλείσουμε και θα την αφήσουμε για μερικές μέρες ή μια εβδομάδα και όταν θα την ανοίξουμε θα έχει απορροφήσει την μυρωδιά της μούχλας.
  • Στέγνωμα των βρεγμένων παπουτσιών: Προκειμένου να μην φτάσουμε στο στάδιο της μούχλας, αν βραχούν ποτέ τα παπούτσια, είτε από βροχή, είτε από ιδρώτα, ένα φύλλο εφημερίδες για 1-2 μέρες θα απορροφήσει την υγρασία. Έτσι, θα αποφύγουμε τις δυσάρεστες μυρωδιές και βρεγμένα πόδια.
  • Οικολογικό περιτύλιγμα δώρου: Έξυπνη και διαφορετική μορφή στο δώρο που θέλουμε να κάνουμε σε κάποιον. Θα ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα και θα προκαλέσει και το ενδιαφέρον του παραλήπτη. Προφανώς και θα επιλέξουμε τις σελίδες που περιέχουν ευχάριστες ειδήσεις ή και γελοιογραφίες.
  • Θήκη κινητού και tablet: Διαφορετική υπόσταση θα έχουν και τα ηλεκτρονικά είδη με μία vintage θήκη. Για την θήκη του tablet χρειάζεται μόνο ένας κανονικός φάκελος με επένδυση και κόλλα για εφαρμοστεί το φύλλο της εφημερίδας στο εξωτερικό του φακέλου. Η επιλογή θα είναι ένα μέρος του φύλλου της αρέσκειας του καθενός.
  • Τραπεζάκι από εφημερίδες:  Αν είναι πολλές οι εφημερίδες, θα μπορούσαμε να τις στοιβάξουμε προσεκτικά και να τις σταθεροποιήσουμε είτε με καρφί ανά δύο, είτε με κόλλα μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα εξαιρετικά στυλάτο και ξεχωριστό τραπεζάκι – κομοδίνο, που θα ομορφαίνει τον προσωπικό μας χώρο.
Τραπέζι εφημερίδες

Δείτε ακόμη:

Τα ζώδια σήμερα – Πώς θα είναι η μέρα σου;
Σημάδια ότι σε εκμεταλλεύονται στην δουλειά
Κλασσικά παραμύθια για παιδιά – Ό,τι καλύτερο για την καραντίνα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις