Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εκμετάλλευση εργαζομένων σημάδια: Πώς θα καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά
PLUS

Εκμετάλλευση εργαζομένων σημάδια: Πώς θα καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά

Εκμετάλλευση εργαζομένων σημάδια: Ποια είναι τα σημάδια ότι είσαι το παιδί για όλες τις δουλειές;

Η εκμετάλλευση εργαζομένων στην εποχή που ζούμε, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Ειδικά με την οικονομική κρίση, την καραντίνα και τον κορονοϊό οι συνθήκες εργασίας έχουν πραγματικά δυσκολέψει. Βέβαια καμία δουλειά δεν είναι σίγουρο ότι θα κρατήσει για πάντα. Τα πράγματα είναι σε γενικές γραμμές ρευστά, τουλάχιστον, στον ιδιωτικό τομέα. Οπότε πάρα πολύ συχνά κι εσύ δέχεσαι να αναλάβεις πιο μεγάλο φόρτο εργασίας χωρίς να κάνεις πάντα πολλές ερωτήσεις. Αλλά ούτε και παράπονα. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση να σε εκμεταλλεύονται στην δουλειά σου.

Αν είσαι σε μια εργασία όπου έχεις μάθει πώς να κάνεις ακόμα και την δουλειά των άλλων συναδέλφων σου, σίγουρα είσαι από τα πιο χρήσιμα άτομα ανάμεσα στους άλλους. Τότε όμως μπορεί οι υπόλοιποι συνάδελφοι να σε φορτώνουν συνέχεια με την δική τους δουλειά. Τότε θα πρέπει να ψάξεις για τα σημάδια που θα σου αποδεικνύουν ότι πέρα από την δική σου εργατικότητα, έχεις πέσει θύμα εκμετάλλευσης στον εργασιακό σου χώρο!

γυναίκες εργασία

Σημάδια εκμετάλλευσης στην δουλειά

Σου ζητάνε βοήθεια για τα πάντα

Ίσως σου αρέσει να είσαι τόσο απαραίτητη για να τελειώσει όλος ο φόρτος εργασίας της ημέρας. Στην περίπτωση όμως που σου ζητούν συνεχώς να βοηθάς και παίρνουν οι άλλοι τα εύσημα υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να σκεφτείς αν ενώ δουλεύεις τόσο σκληρά, κάποιοι άλλοι θα πάρουν προαγωγή. Οφείλεις να διεκδικείς να αναγνωρίζεται η δουλειά σου. Και φυσικά να διαχωρίζεται από των άλλων.

Σε φορτώνουν με νέες ευθύνες

Μπορεί τα προσόντα και οι ικανότητες σου να είναι τόσα που να μπορείς να καταφέρεις την δουλειά τριών ανθρώπων μόνη σου. Έτσι ίσως σε φορτώνουν με νέες ευθύνες. Αυτό το κάνουν για να μην προσλάβουν άλλους υπαλλήλους. Αλλά το αποτέλεσμα είναι να εργάζεσαι να κάνεις υπερωρίες συνέχεια. Αν και αυτό είναι σίγουρα ένα σημάδι εκμετάλλευσης, μπορείς να ζητήσεις να έχεις επίσημα μια υπεύθυνη θέση στη δουλειά σου και να γυρίσεις την κατάσταση αυτή υπέρ της καριέρας σου.

Δεν κάνεις αυτό για το οποίο σε προσέλαβαν

Αν είσαι σε μία δουλειά που αγαπάς και είναι το στοιχείο σου, τότε όλα είναι υπέροχα. Αν παρόλα αυτά δεν κάνεις αυτά που συζητήσατε και συμφωνήσατε όταν περνούσες την συνέντευξη, τότε δυστυχώς μάλλον έχεις γίνει το παιδί για όλες τις δουλειές. Ενώ κάθε δουλειά έχει διάφορα ζητήματα και εργασίες που πρέπει να γίνουν για να λειτουργεί η κύρια δραστηριότητα της, εσύ δεν κάνεις τίποτα ουσιαστικό.

εργασία

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις