Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φλώρινα χιόνια: «Ντύθηκε» στα λευκά η πόλη
ΕΛΛΑΔΑ

Φλώρινα χιόνια: «Ντύθηκε» στα λευκά η πόλη

Φλώρινα χιόνια: Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας

Αλλάζει έντονα το σκηνικό του καιρού. Άγρια κακοκαιρία με την ονομασία «Λέανδρος», θα χτυπήσει τη χώρα τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η πρώτη φάση χιονοπτώσεων θα είναι από το βράδυ της Πέμπτης προς την Παρασκευή και η δεύτερη μέσα στο Σαββατοκύριακο. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι έως και πολύ πιο έντονα το Σαββατοκύριακο, όμως θα έχουμε πιο ακριβή δεδομένα αύριο. Στη δεύτερη φάση χιονοπτώσεων, δηλαδή το Σαββατοκύριακο, περιλαμβάνεται και η Αττική.

Στην κατάψυξη έχουν αρχίσει να μπαίνουν τμήματα της χώρας, με την επέλαση του χιονιά να γίνεται φανερή. Πυκνό χιόνι πέφτει στην Φλώρινα. Έντονη χιονόπτωση υπάρχει, επίσης, στο Πισοδέρι και το Νυμφαίο Φλώρινας με τον υδράργυρο να έχει πέσει στο μηδέν. Μάλιστα, στη διάρκεια της νύχτας η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει ακόμη πιο πολύ.

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Πού αναμένονται χιονοπτώσεις

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης 14/1. Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, θα δημιουργήσει προβλήματα. Λεπτομέρειες για την εξέλιξη των φαινομένων θα δοθούν σε επόμενες ανακοινώσεις του meteo.gr.

Κακοκαιρία Λέανδρος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις