Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ορκωμοσία Μπάιντεν – Τραμπ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουάσινγκτον
ΚΟΣΜΟΣ

Ορκωμοσία Μπάιντεν – Τραμπ: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουάσινγκτον

Ορκωμοσία Μπάιντεν - Τραμπ: Ο Ντόναλντ Τραμπ χθες το βράδυ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουάσινγκτον.

Τα γεγονότα της 6 Ιανουαρίου θα στιγματίζουν την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Μια μέρα που ”χτυπήθηκε” η δημοκρατία και θα γραφτεί με πολύ μελανά γράμματα. Η εισβολή των θερμών υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο κατα τη διάρκεια της επικύρωσης της νίκης του Τζο Μπάιντεν είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 5 ανθρώπων και πάνω από 50 συλλήψεις. Όταν η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο, η διαδικασία συνεχίστηκε και τελικώς επικυρώθηκε η νίκη του Δημοκρατικού Προέδρου. Η επόμενη τώρα κρίσιμη μέρα θα είναι η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν και ήδη οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χθες το βράδυ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Ουάσινγκτον, καθώς η αστυνομία αποκάλυψε τρία σχέδια για επίθεση στο Καπιτώλιο πριν την ημέρα ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου. Η δήλωση του Τραμπ επιτρέπει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές, όπως ζητούσαν οι Δημοκρατικοί.

Αστυνομία στις ΗΠΑ

Ορκωμοσία Μπάιντεν: Έκκληση από τον δήμαρχο της Ουάσινγκτον

Η δήμαρχος της Ουάσιγκτον Μιούριελ Μπάουζερ απηύθυνε έκκληση στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας για αυξημένα προστατευτικά μέτρα στις 20 Ιανουαρίου και ζήτησε από τους Αμερικανούς να αποφύγουν την πρωτεύουσα για λόγους ασφαλείας. Η Μπάουζερ έχει ζητήσει την λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας στην περιοχή όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Μπάιντεν μετά την εισβολή οπαδών του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Χαρακτηρίζοντας το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας «μια άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση» η δήμαρχος δήλωσε ότι η ορκωμοσία του Μπάιντεν στις 20 Ιανουαρίου απαιτεί μια «διαφορετική προσέγγιση» σε σχέση με παλαιότερες ορκωμοσίες.

Η τελετή ορκωμοσίας του προέδρου των ΗΠΑ είναι μία εκδήλωση που συνήθως προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες στην πρωτεύουσα. Αυτή τη φορά όμως θα είναι περιορισμένη εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και της αιματηρής εισβολής στο Καπιτώλιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις