Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα στα σχολεία: Κλείνει Δημοτικό της Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα στα σχολεία: Κλείνει Δημοτικό της Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη

Κρούσματα στα σχολεία: ''Όπως ενημερωθήκαμε θετική στην κορoνοϊό αλλά καλά στην υγεία της είναι η δασκάλα του τμήματος Ε1''.

Μετά από δύο μήνες τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία υποδέχθηκαν την Δευτέρα και πάλι τους μαθητές, με τα μαθήματα να ξεκινούν κάτω από ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα. Μετά την απόφαση της κυβέρνησης – με την επιστημονική κοινότητα να εκφράζει διαφωνίες, τα δια ζώσης μαθήματα άρχισαν σε δημοτικά, νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία, όπου οι βασικοί κανόνες λόγω της πανδημίας θα συνεχίσουν να ισχύουν (χρήση μάσκας, αντισηπτικά, κ.α.). Θυμίζουμε πως η απόφαση της κυβέρνησης για να κλείσει τα σχολεία πριν μερικούς μήνες δεν ήταν τόσο γιατί υπήρχαν πολλά κρούσματα στα σχολεία, αλλά στηρίχθηκε στη μείωση της ανθρώπινης κινητικότητας.

Ωστόσο σήμερα εντοπίστηκε θετικό κρούσμα σε σχολείο της Ευκαρπίας στη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα για 14 μέρες. Το σχολείο λίγο αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση. Μετά από σχετική απόφαση, το τμήμα θα κλείσει για 14 ημέρες όπως ορίζει ο νόμος, και θα συνεχίσει να κάνει διαδυκτιακά μαθήματα. Οι γονείς έχουν ενημερωθεί σχετικά με e-mail ώστε να κρατήσουν σπίτι για 14μερες και όσα παιδιά είχαν αδέρφια, που φοιτούσαν στο συγκεκριμένο τμήμα.

Όπως ενημερωθήκαμε θετική στην κορoνοϊό αλλά καλά στην υγεία της είναι η δασκάλα του τμήματος Ε1. Ακολουθώντας λοιπόν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αποφασίστηκε το κλείσιμο του τμήματος και των παράλληλων ενεργειών για την προστασία παιδιών και εκπαιδευτικών, τόνισε μιλώντας στο GRTimes.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας Ραδικοπούλου Μαρία.

Υπάρχει μία εύλογη ανησυχία. Έχουμε θορυβηθεί, αλλά το σχολείο έχει κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα και έχει πάρει όσα μέτρα ορίζονται και οι γονείς έχουν ενημερωθεί σχετικά σημείωσε η κυρία Ραδικοπούλου. Ανέφερε ότι κατά το άνοιγμα των σχολείων την περασμένη Δευτέρα υπήρχε μεγάλη συμμετοχή παιδιών στα μαθήματα καθώς όπως τόνισε, υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη προς τη διοίκηση και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την τήρηση των μέτρων”.

Ανακοίνωση στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις