Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καμάλα Χάρις: Σάλος με το εξώφυλλο στη Vogue
ΚΟΣΜΟΣ

Καμάλα Χάρις: Σάλος με το εξώφυλλο στη Vogue

Καμάλα Χάρις: Σάλος έχει ξεσπάσει με το εξώφυλλο του περιοδικού «Vogue» για το τεύχος Φεβρουαρίου όπου απεικονίζεται η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Το τεύχος Φεβρουαρίου της αμερικανικής έκδοσης του περιοδικού «Vogue» τιμά στο εξώφυλλό του την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο στην ιστορία των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις. Με αξιοσημείωτες σπουδές και επαγγελματική πορεία η Καμάλα Χάρις έχει μία ακόμη ιδιαιτερότητα, και οι δύο γονείς της γεννήθηκαν σε άλλο κράτος. Ο πατέρας της γεννήθηκε στην Τζαμάικα και η μητέρα της ήταν Ινδή. Αυτό καθόρισε και την μελαμψότητα της επιδερμίδας της. Το τελευταίο αναφέρεται μόνο και μόνο γιατί στη φωτογράφιση του εν λόγω περιοδικού εμφανίστηκε ιδιαιτέρως… ασπρισμένη, γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και επικριτικών σχολίων μετά τη δημοσιοποίηση μέσω Twitter των φωτογραφιών του εξωφύλλου.

Οι «πειραγμένες» φωτογραφίες προξένησαν περισσότερες επικρίσεις, καθώς ήρθαν σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα της πρώην αντιπροέδρου: «Πάντα λέω το εξής: Μπορεί να είμαι η πρώτη για πολλά πράγματα, αλλά θα σιγουρευτώ ώστε να μην είμαι η τελευταία. Σκεφτόμουν τα ανίψια μου, που θα γνωρίσουν σε αυτό τον κόσμο μόνο μία γυναίκα αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, μία έγχρωμη γυναίκα, μία μαύρη γυναίκα, μία γυναίκα με γονείς που γεννήθηκαν εκτός των ΗΠΑ».

Καμάλα Χάρις

Το… κρίμα στη διευθύντρια

Πολλοί χρήστες επέρριψαν ευθύνες στην διευθύντρια του περιοδικού Άννα Γουίντουρ την οποία κατηγόρησαν για «χαμηλής ποιότητας εξώφυλλο». Στη μία φωτογραφία που ανέβασε το περιοδικό, η Καμάλα ποζάρει μπροστά σε μια αστραφτερή ροζ μεταξωτή κουρτίνα, με μαύρο κοστούμι και τα διάσημα αθλητικά της. Στη δεύτερη φωτογραφία εμφανίζεται με ένα ταγιέρ σε απαλό γαλάζιο χρώμα.

Ένας χρήστης γράφει στο Twitter: «Η Καμάλα Χάρις είναι τόσο ανοιχτόχρωμη όπως όλες οι έγχρωμες γυναίκες αλλά η Vogue τα σκ@@@ με τον φωτισμό». «Τι χάος!» έγραψε ο δημοσιογράφος των New York Times Γουατζαχάτ Άλι. «Η Άννα Γουίντουρ δεν πρέπει πραγματικά να έχει φίλους και συναδέρφους, μαύρους. Θα τραβήξω δωρεάν φωτογραφίες της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις χρησιμοποιώντας το κινητό μου και είμαι 100% σίγουρός ότι θα είναι καλύτερες από το εξώφυλλο της Vogue».

Καμάλα Χάρις

Η απάντηση της Vogue

Από την πλευρά της, η «Vogue» αρνήθηκε ότι έχει «επέμβει» στο χρώμα του δέρματος της Καμάλα Χάρις για την φωτογράφηση αλλά η διαβεβαίωση αυτή δεν φαίνεται να έγινε δεκτή. Το περιοδικό, πάντως, δεν έχει επιβεβαιώσει ποια από τις δύο φωτογραφίες θα χρησιμοποιήσει για το εξώφυλλό του ή εάν θα χρησιμοποιήσει και τις δύο.

Το παράπονο της Μελάνια

Και οι δύο φωτογραφίες, όπως αναφέρει το CNN, τραβήχτηκαν από τον Τάιλερ Μίτσελ, ο οποίος ήταν 23 ετών όταν έγινε διάσημος για την φωτογράφηση της Μπιγιονσέ για την Vogue το 2018, με την οποία έγινε έξαλλη η Μελάνια Τραμπ. Κι αυτό γιατί η απερχόμενη «Πρώτη Κυρία» Μελάνια Τραμπ δεν έχει κοσμήσει ούτε ένα εξώφυλλο περιοδικού τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στον Λευκό Οίκο.

Μελάνια Τραμπ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις