Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου η ανανέωση με Βαλμπουενά
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου η ανανέωση με Βαλμπουενά

Ολυμπιακός - Βαλμπουενά: Τη φανέλα του Ολυμπιακού και τη νέα σεζόν αναμένεται να φοράει ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι χωρίς αμφιβολία απο τους πιο ταλαντούχους παίκτες κι αν κάποιοι είχαν αμφιβολίες, το ζογκλερικό του Σαββάτου θα τους άλλαξε γνώμη. Η ασύλληπτη ασίστ στον Αραμπί κόντρα στον Παναιτωλικό θα μείνει στην ιστορία και η ανανέωση του συμβολαίου με τον Ολυμπιακό είναι δεδομένη. Παρά το γεγονός ότι βαδίζει στο 37ο έτος της ηλικίας του, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός παραμένει ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες του Ολυμπιακού. Όλα δείχνουν ότι ο Βαλμπουενά θα παραμείνει “ερυθρόλευκος” και τη νέα σεζόν, αφού φαίνεται να είναι θέμα χρόνου η ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών για έναν χρόνο ακόμα.

Αν για κάτι ξεχωρίζει ο Ματιέ Βαλμπουενά, είναι οι πάσες του. Οι ασίστ που μοίραζε, οι φοβερές και τρομερές εκτελέσεις των στατικών φάσεων που γίνονταν γκολ από τους συμπαίκτες του, αφού η μπάλα πήγαινε… συστημένη πάνω τους. Από τις 27 Μαΐου 2019 που ανακοινώθηκε ο Γάλλος, τα παιχνίδια των ερυθρόλευκων έχουν αποκτήσει ένα ακόμη ενδιαφέρον. Σε ηλικία 36 ετών έκανε πέρυσι 42 συμμετοχές, έβαλε εννέα γκολ και έδωσε 23 ασίστ. Αυτό που έκανε όμως το βράδυ του Σαββάτου (9/1) στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό στο 65ο λεπτό, ήταν το καλύτερο ίσως στην “ερυθρόλευκη” καριέρα του.

Ο Βρουσάι του έδωσε τη μπάλα ύστερα από υπέροχη ατομική ενέργεια. Ο Γάλλος κοντρόλαρε με το αριστερό θέλοντας να τη φέρει στο δεξί, αλλά έχασε την ισορροπία του. Τη στιγμή που έπεφτε, λίγο πριν σωριαστεί στο έδαφος, έβαλε με τέτοιο τρόπο το δεξί πόδι ώστε κατάφερε να περάσει ασύλληπτη ασίστ στον Αραμπί, εκθέτοντας τρεις αμυντικούς του Παναιτωλικού. Ήταν η 140ή ασίστ στη σπουδαία καριέρα του Ματιέ Βαλμπουενά. Για την 26η με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Και όπως ο ίδιος έλεγε μετά το φινάλε της νικηφόρας (1-2) αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό, η καλύτερη από όλες όσες έχει δώσει…

Πώς να μην τον κρατήσουν… έστω και σηκωτό;

Δείτε το θαύμα του Ματιέ Βαλμπουενά που έγινε viral:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις