Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ναρκωτικά Έβρος: Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναρκωτικά Έβρος: Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας

Ναρκωτικά Έβρος: Μεταφέρουν μέσω Έβρου αλλοδαπούς για να παραδώσουν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης σε συνεργούς τους στην Ελλάδα.

Τούρκοι διακινητές ηρωίνης οργανώνουν μεταφορές με βάρκες στον Έβρο συνεργών τους, τους αποβιβάζουν στην ελληνική όχθη φορτωμένους με τα ναρκωτικά και επιστρέφουν με τις ίδιες βάρκες στο τουρκικό έδαφος! Έχοντας μια τέτοια πληροφορία, οι Έλληνες αστυνομικοί με τη συνεργασία των κομάντος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, οργάνωσαν επιχείρηση στην παρέμβρια περιοχή του Σουφλίου για τη σύλληψη των εμπλεκομένων στις μεταφορές του «λευκού θανάτου» από την Τουρκία στην Ελλάδα. Στα χέρια των αστυνομικών-λιμενικών, έπεσε ένας Αλγερινός υπήκοος, στον οποίο το καρτέλ της Τουρκίας είχε αναθέσει τη μεταφορά και διοχέτευση στο εσωτερικό της χώρας μας άνω των τριών κιλών καθαρής ηρωίνης.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όπως προέκυψε, οι Τούρκοι έμποροι ναρκωτικών απομακρύνθηκαν με ταχύτατες κινήσεις με την ίδια βάρκα, προς την όχθη της Τουρκίας, αφού αποβίβασαν τον αλλοδαπό μεταφορέα. Μετά τη σύλληψη και την κατάσχεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, οι ελληνικές Αρχές, έχουν ξεκινήσει την έρευνα για τον εντοπισμό των μεγαλεμπόρων στην Τουρκία, αλλά και των συνεργατών τους στο ελληνικό έδαφος, εκεί δηλαδή που θα κατέληγε η ποσότητα.

Ηρωίνη

Ναρκωτικά Έβρος: Η επιχείρηση

Με την επίσημη ανακοίνωσή της η Αστυνομία κάνει γνωστό ότι η σύλληψη έγινε στην παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σε συνεργασία με υπαλλήλους της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης. Σε βάρος του Αλγερινού που συνελήφθη, σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών.

«Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση «σχετικά με τη δράση εγκληματικού κυκλώματος, το οποίο μεταφέρει ποσότητες ναρκωτικών από την Τουρκία στην Ελλάδα, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτής, εντοπίσθηκε ο δράστης να εισέρχεται παράνομα στη Χώρα μας από την Τουρκία μέσω του ποταμού Έβρου, μεταφέροντας ένα σακίδιο το οποίο περιείχε δέκα νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 3.115,94 γραμμαρίων. Κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ηρωίνης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Έβρος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις