Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έλεγχοι αστυνομίας κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα ενόψει Σαββατοκύριακου
ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχοι αστυνομίας κορονοϊός: Έκτακτα μέτρα ενόψει Σαββατοκύριακου

Έλεγχοι αστυνομίας κορονοϊός: Αυξημένοι αναμένονται να είναι αυτό το Σαββατοκύριακο οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ

Ο καιρός θα είναι καλός αυτό το διήμερο και οι Αρχές ανησυχούν για αυξημένη κινητικότητα των πολιτών εν μέσω κορονοϊού. Γι’ αυτό αυξημένοι αναμένονται να είναι αυτό το Σαββατοκύριακο οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για την τήρηση των μέτρων του κορονοϊού, σε ολόκληρη την Αττική, αλλά κυρίως το παραλιακό μέτωπο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, το Σαββατοκύριακο θα είναι περισσότερα τα μπλόκα της αστυνομίας στην παραλιακή, ενώ τα χαρτιά που θα πρέπει να έχουν μαζί τους οι πολίτες για το σχετικό έλεγχο, θα πρέπει να εξηγούν ακριβώς τους λόγους μετακίνησης. Ο καθένας θα πρέπει να δικαιολογεί πώς βρίσκεται στην περιοχή του και ότι υπάρχει λόγος που βρίσκεται στο δρόμο.

Αν δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την μετακίνηση, θα πέφτουν και τα ανάλογα πρόστιμα. Ηχητικά μηνύματα από την ΕΛ.ΑΣ θα ακούγονται σε ανοιχτούς χώρους και σε πλατείες, στις οποίες απαγορεύονται οι συναθροίσεις. Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η Αττική δεν αντέχει περαιτέρω πίεση.

Υπενθυμίζεται, πως χθες ανακοινώθηκαν στην Αττική 252 νέα κρούσματα ενώ όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, παρατείνεται το lockdown για μια βδομάδα.

Έλεγχοι αστυνομίας κορονοϊός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις