Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Ντέιβιντ Μπόουι συναυλία: Διαδικτυακό αφιέρωμα με αφορμή τα γενέθλιά του
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ντέιβιντ Μπόουι συναυλία: Διαδικτυακό αφιέρωμα με αφορμή τα γενέθλιά του

Ντέιβιντ Μπόουι συναυλία: Σήμερα με αφορμή τα γενέθλιά του, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό αφιέρωμα. 

Ήταν 10 Ιανουαρίου του 2016 όταν έφευγε από τη ζωή χτυπημένος από καρκίνο ο Ντέιβιντ Μπόουι. Ο 69χρονος “λευκός δούκας της ροκ”, σημάδεψε τον 20ό αιώνα με τη μουσική και την προσωπικότητά του. Έδινε μάχη με τον καρκίνο τους τελευταίους 18 μήνες, ενώ μόλις μία εβδομάδα πριν είχε κυκλοφορήσει το άλμπουμ που έμελλε να είναι το τελευταίο της λαμπερής καριέρας του.

Σήμερα με αφορμή τα γενέθλιά του, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό αφιέρωμα. Ένα πλήθος καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων οι: Μπόι Τζορτζ, Ρίκι Τζερβέις, Κόρι Τέιλορ των Slipknot και Ντέιβ Ναβάρο, έχουν προστεθεί στην ειδική εκδήλωσης ζωντανής ροής με φιλανθρωπικό σκοπό, που θα πραγματοποιηθεί για να τιμηθεί η ζωή και η καριέρα του Ντέιβιντ Μπόουι.

Ρόμπερτ Μπόουι

«A Bowie Celebration: Just For One Day!»

Το «A Bowie Celebration: Just For One Day!» θα μεταδοθεί παγκοσμίως σήμερα Παρασκευή (8 Ιανουαρίου) με αφορμή τα 74α γενέθλια του καλλιτέχνη, ο οποίος πέθανε στις 10 Ιανουαρίου του 2016. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Μάικ Γκάρσον, ο οποίος υπήρξε μέλος του συγκροτήματος του Μπόουι και θα βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων για το Save The Children.

Ήδη έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν οι: Yungblud, Άννα Κάλβι και Duran Duran, ενώ επίσης αναμένεται ότι θα εμφανιστούν και οι: Τέιλορ Μόμσεν, Τέιλορ Χόκινς των Foo Fighters, Κρις Σάνι των Jane’s Addiction και Γκάρι Μπάρλοου του συγκροτήματος Take That. Εμφάνιση θα πραγματοποιήσουν και οι: Άνταμ Λάμπερτ, Άντρα Ντέι, Μάικλ Σ. Χολ, Ίαν Χάντερ, Άτικους Ρος και πολλοί άλλοι.

Η διαδικτυακή συναυλία θα ξεκινήσει στις 2 πμ ώρα Ηνωμένου Βασιλείου (4 πμ ώρα Ελλάδας) και θα είναι διαθέσιμη για όσους αγοράσουν εισιτήριο σε όλο τον κόσμο, για 24 ώρες μετά την έναρξη της.

Ρόμπερτ Μπόουι

Ποιος ήταν ο Ντέιβιντ Μπόουι

Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο Βρετανικό Τοπ 5 ενώ απογειώθηκε το 1972 με το “Starman” και το ανδρόγυνο alter ego Ziggy Stardust και έτσι έγινε ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς του Γκλαμ Ροκ. Γνωστός για τις εκκεντρικές του εμφανίσεις, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για σημαντικούς καλλιτέχνες της ροκ σκηνής.

Άλλαξε, στη συνέχεια, ξανά το μουσικό στυλ και το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του “Fame” που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans. Στις αρχές της επόμενης σημείωσε ξανά επιτυχία με το άλμπουμ Scary Monsters (And Super Creeps) από το οποίο ξεχώρισε το Ashes to Ashes και το αντίστοιχο βίντεο.

Το 1983 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Let’s dance, το οποίο περιλαμβάνει πολλά επιτυχημένα τραγούδια σε πιο έντονο ποπ και φανκ ύφος. Συνέχισε να πειραματίζεται τις δεκαετίες του 1990 και του 2000. Πέθανε μόλις δύο ημέρες από τα 69α γενέθλιά του, στις 10 Ιανουαρίου 2016.

Ο καλλιτέχνης ανήκει στους 10 μεμονωμένους (σόλο) και γενικά τα 20 ονόματα (συνυπολογισμένων των συγκροτημάτων) με τα περισσότερα τραγούδια στον δεδομένο κατάλογο, ενώ παρότι δεν τις ερμήνευσε, συνέβαλε με διαφορετικές ιδιότητες για ακόμη τρεις διαχρονικές επιτυχίες: Lust for Life του Ίγκι Ποπ, “Walk on the Wild Side” του Λου Ριντ, “All the Young Dudes” των Μοτ δε Χιουπλ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις