Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Tesla εταιρεία infotainment: Πώς ανταποκρίνεται στις φωνητικές εντολές
ΚΟΣΜΟΣ

Tesla εταιρεία infotainment: Πώς ανταποκρίνεται στις φωνητικές εντολές

Tesla εταιρεία infotainment: Πόσο εύκολη είναι η επικοινωνία αυτοκινήτου και ανθρώπου, σε ένα βίντεο.

Οι φωνητικές εντολές στα συστήματα infotainment έχουν πλέον υιοθετηθεί από πολλές εταιρείες τεχνολογίας. Είναι πολύ πιο εύχρηστες και κυρίως πολύ πιο ασφαλείς, επειδή ο οδηγός δεν αποσπά την προσοχή του από τον δρόμο για να ρυθμίσει κάποιες από τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Στην Tesla θεωρούν ότι είναι πρωτοπόροι σε αυτήν την εφαρμογή, έχοντας παράλληλα αναπτύξει ένα δικό τους ξεχωριστό σύστημα infotainment που δεν μοιάζει με όλα τα υπόλοιπα. Για να δείξει αυτήν ακριβώς τη διαφοροποίηση του συστήματός της η εταιρεία, αλλά και για να δείξει πόσο εύκολη είναι η επικοινωνία του οδηγού με το αυτοκίνητο, δημοσιοποίησε ένα μικρό βίντεο.

Σε αυτό βλέπουμε τον οδηγό να δίνει εντολή στο αυτοκίνητο να ανοίξει το πορτάκι φόρτισης του αυτοκινήτου, να ζητά να ρυθμιστεί η εσωτερική θερμοκρασία ή ακόμη και να υπαγορεύει ένα μήνυμα που θα σταλεί σε κάποιο smartphone. Αποκορύφωμα η σύνδεση του συστήματος με την πλατφόρμα Netflix, με τον οδηγό να ζητά να ανοίξει αυτή και να δει κάποια ταινία. Βέβαια, αυτό όσο το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, καθώς είναι εξαιρετικά επικίνδυνο εν κινήσει.

αυτοκίνητο πλοηγός

Σχετικά με την εταιρεία Tesla

Η Tesla ιδρύθηκε το 2003 από μια ομάδα μηχανικών που ήθελαν να αποδείξουν ότι οι άνθρωποι δεν χρειαζόταν να συμβιβαστούν όσον αφορά την οδήγηση ηλεκτρικών οχημάτων. Δηλαδή ότι τα ηλεκτρικά οχήματα μπορούν να είναι καλύτερα, ταχύτερα και πιο διασκεδαστικά στην οδήγηση από ό,τι τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα. Σήμερα, η Tesla δεν κατασκευάζει μόνο πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και προϊόντα παραγωγής και αποθήκευσης καθαρής ενέργειας με δυνατότητα απεριόριστης κλιμάκωσης. Η Tesla δηλώνει πως όσο πιο γρήγορα ο κόσμος σταματήσει να βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα και κινηθεί προς ένα μέλλον μηδενικών εκπομπών, τόσο το καλύτερο.

πλοηγός αυτοκίνητο

Τεχνολογία Infotainment, παντρεύοντας κινητό και αυτοκίνητο

Η τεχνολογία infotainment στα αμάξια, είναι μια συλλογή από hardware που είναι εγκατεστημένα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ή σε άλλο μέσο μεταφοράς, για την παροχή εικόνας ή ήχου. Στην κατηγορία εντάσσεται και το σύστημα πλοήγησης (GPS). Επί το πλείστον τα συστήματα IVI (έτσι ονομάζεται το σύστημα infotainment), συνδέονται με bluetooth και το κινητό, βοηθώντας έτσι τον επιβάτη να μπορεί να δώσει μέχρι και φωνητικές εντολές. Στις μέρες μας, καλώς ή κακώς, είμαστε σχεδόν εξαρτημένοι από το ίντερνετ. Όπου και αν βρισκόμαστε ψάχνουμε για διαθέσιμη σύνδεση wi-fi, είτε βρισκόμαστε σε κάποιο συγγενικό – φιλικό σπίτι, είτε σε καφετέρια. Πλέον και μέσα στο αεροπλάνο που πριν λίγα χρόνια έπρεπε να το έχουμε τελείως κλειστό. Άρα δεν θα μπορούσε να μείνει απ’έξω το αυτοκίνητο, το μέσο που περνάμε ώρες, κάθε μέρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις