Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καπιτώλιο εισβολή Τραμπ: «Πυρά» Ομπάμα κατά του απερχόμενου προέδρου
ΚΟΣΜΟΣ

Καπιτώλιο εισβολή Τραμπ: «Πυρά» Ομπάμα κατά του απερχόμενου προέδρου

Καπιτώλιο εισβολή Τραμπ: Η πρώην Πρώτη Κυρία κάνει λόγο για σκηνές που «έκαναν την καρδιά της να ραγίσει»

Σχεδόν 24 ώρες μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο, η Μισέλ Ομπάμα δημοσίευσε μία δήλωση κατά του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Η πρώην Πρώτη Κυρία κάνει λόγο για σκηνές που «έκαναν την καρδιά της να ραγίσει», ενώ τονίζει πως ο Ρεπουμπλικάνος επιχειρηματίας ενθάρρυνε και προκάλεσε αυτήν την «βεβήλωση του κέντρου της αμερικανικής κυβέρνησης». Η Μισέλ Ομπάμα μάλιστα κάλεσε τις εταιρείες της Σίλικον Βάλεϊ, όπως το Twitter και το Facebook, να δείξουν πραγματικό πατριωτισμό και να «αποκλείσουν» μόνιμα τον Ντόναλντ Τραμπ από τις πλατφόρμες τους, προκειμένου να μπει ένα φρένο στην τερατώδη συμπεριφορά του.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή της η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ο Τραμπ φέρεται σαν μωρό και δεν έχει κανένα ίχνος πατριωτισμού μέσα του. Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για έναν άνδρα που είναι πρόθυμος να κάψει τη δημοκρατία για τους εγωιστικούς του σκοπούς. «Όπως όλοι σας, παρακολούθησα μια συμμορία (οργανωμένη, βίαιη και οργισμένη μετά την ήττα στις εκλογές) να πολιορκεί το Καπιτώλιο… Έστησαν κρεμάλες. Κυμάτιζαν περήφανα την σημαία της Συνομοσπονδίας στις αίθουσες του κτιρίου. Βεβήλωσαν το κέντρο της Αμερικανικής Κυβέρνησης», γράφει μεταξύ άλλων στη δήλωσή της η Μισέλ Ομπάμα.

«Το χάος ήταν η εκπλήρωση της επιθυμίας ενός προέδρου που δεν μπορεί να αποδεχτεί τις αποτυχίες του»

Το χάος, όπως υπογραμμίζει, ήταν η εκπλήρωση της επιθυμίας ενός προέδρου που δεν μπορεί να αποδεχτεί τις αποτυχίες του, ενώ η ευθύνη βαραίνει και το κόμμα του και τα μέσα που τον επευφημούσαν, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν συνέπειες όπως αυτή.

Η συγγραφέας του «Becoming» συνέκρινε την αδύναμη ανταπόκριση της αστυνομίας ενάντια στους εισβολείς του Καπιτωλίου και την επιθετική και βίαιη καταστολή των συμμετεχόντων στις διαδηλώσεις του κινήματος Black Lives Matter το περασμένο καλοκαίρι.

Επίσης κάλεσε τους πολιτικούς και την Σίλικον Βάλεϊ να λάβουν επιτέλους μέτρα. «Είναι ώρα οι εταιρείες αυτές να κάνουν ένα βήμα παραπέρα, αποκλείοντας μόνιμα αυτόν τον άνδρα από τις πλατφόρμες τους και θεσπίζοντας πολιτικές που θα αποτρέπουν τη χρήση της τεχνολογίας τους από πολιτικούς ηγέτες με στόχο την πυροδότηση εξεγέρσεων».

 

εισβολη στο καπιτωλιο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις