Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστές καταδίωξη: Συνέλαβαν μέλη σπείρας που κλέβει χρηματοκιβώτια
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές καταδίωξη: Συνέλαβαν μέλη σπείρας που κλέβει χρηματοκιβώτια

Ληστές καταδίωξη: Στο όχημα που ακινητοποιήθηκε βρέθηκε χρηματοκιβώτια, που είχε κλαπεί από έκθεση αυτοκινήτων στον Καρέα.

Στα ίχνη κυκλώματος διαρρηκτών, που άρπαζε χρηματοκιβώτια από επιχειρήσεις, βρίσκεται η Ασφάλεια Αττικής. Αυτό, χάρη στην επίμονη, για αρκετή ώρα καταδίωξη των ληστών από πληρώματα περιπολικών της Άμεσης δράσης και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που κατάφεραν να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν δύο Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι λίγο πριν είχαν «φορτώσει» σε τζιπ από επιχείρηση στη Λεωφόρο Καρέα ένα χρηματοκιβώτιο. Οι σκηνές της καταδίωξης του τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, ξετυλίχθηκαν στη Λεωφόρο Κατεχάκη, στη Λεωφόρο Μεσογείων και άλλες δύο οδούς του Ψυχικού.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Όταν έφθασαν στο Παλαιό λατομείο Ψυχικού, ο οδηγός του τζιπ έπεσε με ταχύτητα πάνω στη μπάρα και πηδώντας έξω με τον συνεργό του άρχισαν να τρέψουν στο σκοτάδι όπου και συνελήφθησαν. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε η ανάκριση των δύο συλληφθέντων για να διαπιστωθεί πόσο καιρό δρούσαν και σε ποιές άλλες ενέργειες έχουν εμπλακεί.

Κλεμμένο τζιπ

 Ληστές καταδίωξη: Στο facebook

Την καταδίωξη και το αποτέλεσμά της έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο facebook ο κ. Χρήστος Μπαλάσκας, αστυνομικός της Άμεσης Δράσης και συνδικαλιστής. Έγραψε τα παρακάτω: «Περιπετειώδης καταδίωξη διαρρηκτών χθές το βράδυ για την άμεση δράση. Η ώρα ήταν 03:15 όταν το Α 4-1 περιπολικό της Γ αλλαγής της άμεσης δράσης έλαβε σήμα για διάρρηξη σε μάντρα αυτοκινήτων επί της Λ. Καρέα στον Βύρωνα. Τάχιστα οι αμεσοδρασίτες προσέγγισαν στο σημείο και σε μικρή απόσταση είδαν ένα BMW τζίπ να φεύγει. Σε συνεννόηση με τον εκφωνητή άρχισαν την καταδίωξη. Το όχημα το οποίο μόλις είχε κλαπεί ανέπτυξε ταχύτητα, πλήν όμως ο έμπειρος αρχιφύλακας και οδηγός του περιπολικού δεν άφησε περιθώρια στους κλέφτες να χαθούν από το οπτικό του πεδίο.

Ταυτόχρονα στην καταδίωξη μπήκε και το Α 2-1/Γ περιπολικό της Α.Δ. μαζί με το Α 4-1/Γ. Το κλεμμένο όχημα κατέβηκε την Κατεχάκη μπήκε Μεσσογείων, Παππαδά και φάνηκε ότι δεν θα σταματούσε με τίποτα. Στην καταδίωξη μπήκαν και πολλές ομάδες ΔΙ.ΑΣ. καθώς και πολλά περιπολικά. Τελικά το BMW στο τέρμα της οδού Δάφνης στο Π. Ψυχικό, έσπασε την μπάρα εισόδου στο παλιό λατομείο και μπήκε μέσα. Εκεί εγκατέλειψαν οι δράστες το όχημα και προσπάθησαν να ξεφύγουν πεζοί. Μετά από λίγο οι δύο δράστες συνελήφθησαν. Ο ένας από το Α 3-5/Γ αλλαγής με την ενίσχυση της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Δ 119-5, και ο άλλος από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. 204-3. Στο κλεμμένο όχημα βρέθηκε και το χρηματοκιβώτιο το οποίο είχαν κλέψει από την μάντρα αυτοκινήτων, καθώς και τα διαρρηκτικά εργαλεία. Συγχαρητήρια στους αμεσοδρασίτες για ακόμα μία φορά. Η συνεργασία περιπολικών δικυκλιστών και εκφωνητή, ήταν για μία φορά ακόμα καταλυτική. ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ. όνομα και πράγμα. ΕΥΓΕ συνάδελφοι!!»

Κλεμμένο τζιπ

Δείτε ακόμη

Προβλέψεις σοκ για τα κρούσματα τον Φλεβάρη – Πού επιμένει ο ιός
«Κουνήθηκε» η Αμαλιάδα – Σεισμός 3,5 ρίχτερ
Τηλεκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια από σήμερα, ανοίγουν τη Δευτέρα τα Δημοτικά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις