Αθήνα

°C

Δευτέρα

25

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΑΣΟΕΕ επίθεση στον Πρύτανη: Απολογήθηκαν κι έμειναν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΟΕΕ επίθεση στον Πρύτανη: Απολογήθηκαν κι έμειναν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι

ΑΣΟΕΕ επίθεση στον Πρύτανη: Σήμερα οι οχτώ κατηγορούμενοι κλήθηκαν να καταθέσουν.

Λίγους μήνες πριν μια ομάδα τραμπούκων πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση στο γραφείο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ και του κρέμασε μια πινακίδα με το μήνυμα “αλληλεγγύη στις καταλήψεις”. Η φωτογραφία είχε προκαλέσει τεράστιο σοκ και οργή. Μάλιστα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε προκηρυχθεί χρηματική αμοιβή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ, σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες για τον προπηλακισμό του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ Δημήτρη Μπουραντώνη. Μετά από έρευνα της αστυνομίας, στο εισαγγελέα κατέληξαν οχτώ κατηγορούμενοι.

Σήμερα οι οχτώ κατηγορούμενοι κλήθηκαν να καταθέσουν. Τελικώς, ελεύθεροι αναχώρησαν μετά τις απολογίες τους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι οκτώ κατηγορούμενοι που αντιμετώπιζαν σειρά κατηγοριών. Και αυτό καθώς και οι οχτώ αφέθηκαν ελεύθεροι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Μάλιστα, οι τέσσερις εκ των κατηγορουμένων αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος. Αντίθετα, στους υπόλοιπους τέσσερις συγκατηγορούμενούς τους ανακριτής και εισαγγελέας τους επέβαλλαν χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ στον καθένα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των απολογιών τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του Πρύτανη και υποστήριξαν πως οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί δεν στοιχειοθετούνται. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις