Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο moderna έγκριση: “Πράσινο φως” και από την Ιταλία
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο moderna έγκριση: “Πράσινο φως” και από την Ιταλία

Εμβόλιο moderna έγκριση: Μετά την έγκριση της επιτροπής ξεκινούν άμεσα οι εμβολιασμοί στην Ιταλία

Και επισήμως το εμβόλιο της Moderna για τον κορονοϊό πήρε την έγκριση της Ιταλίας μετά την συνήθη διαδικασία αξιολόγησης πριν την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού. Σε άλλα νέα, το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας ανακοίνωσε μείωση στα κρούσματα, αλλά με λιγότερα τεστ, ενώ οι θάνατοι από τον κορονοϊό ξεπέρασαν τους 77.000 στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας μέχρι και σήμερα.

Με ανυπομονησία περιμένουν στην Ιταλία το εμβόλιο της Moderna προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τους εμβολιασμούς. Πριν από λίγο λοιπόν η Υπηρεσία Φαρμάκων της Ιταλίας (AIFA) άναψε πράσινο φως για τη χρήση του εμβολίου της Moderna, οι πρώτες δόσεις του οποίου αναμένονται στη χώρα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Οι εμβολιασμοί στην Ιταλία έχουν γίνει αντικείμενο διαξιφισμών στο πεδίο της πολιτικής, ενώ η κοινωνία αναμένει εναγωνίως το εμβόλιο λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων και θανάτων που έχουν πλήξει την χώρα.

φιαλίδιο με το εμβόλιο

Τα κρούσματα της ημέρας στην Ιταλία

Τα κρούσματα ήταν 18.020 σε σύνολο 121.275 τεστ, ενώ την Τετάρτη είχαν ανακοινωθεί 20.331 κρούσματα σε σύνολο 178.596 τεστ. Ο δείκτης θετικότητας ανέβηκε στο 14,8% από το 11,3%. Παράλληλα, με τους 414 νέους θανάτους (από τους χθεσινούς 548), το σύνολο των νεκρών έφτασε στους 77.291. Σε επίπεδο περιφερειών, το Βένετο ήταν αυτό με τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση, καταγράφοντας 3.596 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες. Ακολούθησαν Λομβαρδία, Εμίλια Ρομάνια, Λάτσιο, Σικελία, Καμπανία και Πιεμόντε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις