Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεοφάνεια – Αίγιο: Ο Αμβρόσιος με τον μητροπολίτη έριξαν τον σταυρό
ΕΛΛΑΔΑ

Θεοφάνεια – Αίγιο: Ο Αμβρόσιος με τον μητροπολίτη έριξαν τον σταυρό

Θεοφάνεια - Αίγιο: Όπως ήταν φυσικό επενέβη το Λιμενικό, ενώ πρόστιμα 300 ευρώ επιβλήθηκαν και στους πιστούς, βάσει των σχετικών διατάξεων προστασίας κατά covid-19

Πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ επιβλήθηκε σήμερα Θεοφάνεια στον Μητροπολίτη Αιγιαλείας Ιερώνυμο κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το tempo24, ο Μητροπολίτης, συνοδευόμενος από τον πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο, έριξε τον σταυρό στη θάλασσα στο παλιό λιμάνι του Αιγίου, ενώ δύο πιστοί έπεσαν να τον πιάσουν, κατά το έθιμο, αγνοώντας τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως ήταν φυσικό επενέβη το Λιμενικό, ενώ πρόστιμα 300 ευρώ επιβλήθηκαν και στους πιστούς, βάσει των σχετικών διατάξεων προστασίας κατά covid-19. Σημειώνεται τον σταυρό στη θάλασσα έριξαν νωρίτερα και στη Θεσσαλονίκη με την Αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές μπροστά από τον Λευκό Πύργο.

Για τις εικόνες συνωστισμού έξω από τις εκκλησίες και το πού στρέφεται η προσοχή των ειδικών σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορονοϊό μίλησε σήμερα ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μέλος της επιτροπής των ειδικών και πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε πάρα πολύ ανησυχητικές τις εικόνες αυτές απο τις εκκλησίες ο κ. Εξαδάκτυλος και τόνισε ότι «δεν βρισκόμαστε σε σημείο που επιτρέπεται να νιώσουμε ότι ο κίνδυνος έχει φύγει. Είμαστε σε ένα πολύ επικίνδυνο σημείο. Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, για να επανέλθουμε σε μια εν μέρει κανονικότητα». Επεσήμανε, επίσης, ότι η μη τήρηση των μέτρων έχει επιπτώσεις.

Σε ανάρτησή του ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκη με αφορμή τον σημερινό εορτασμό των Θεοφανίων στη χώρα, έγραψε να μην… απορούμε που η Ελλάδα θα βρίσκεται σε σκληρό lockdown για μεγάλο διάστημα. Ποστάροντας δύο φωτογραφίες από τον Ναό της Μητρόπολης Πειραιά όπου πιστοί έσπευσαν να κοινωνήσουν έγραψε: «Κατόπιν τούτου μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καιρό, και ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα. Κρίμα…».

Μανώλης Δερμιτζάκης ανάρτηση

Δείτε ακόμη

Επεισοδιακά Θεοφάνεια – Προσαγωγές στον Λευκό Οίκο, έριξαν σταυρό (vid)

Θεοφάνεια: Ένταση στη Θεσσαλονίκη, ασύλληπτες εικόνες στο Μπαχράμι

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις