Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεοφάνεια Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και προσαγωγές – Πολίτες πήγαν να ρίξουν σταυρό
ΕΛΛΑΔΑ

Θεοφάνεια Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και προσαγωγές – Πολίτες πήγαν να ρίξουν σταυρό

Θεοφάνεια Θεσσαλονίκη: Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 11:00 στην Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης όταν κάποιοι πολίτες επιχείρησαν μόνοι τους να κάνουν ρίψη του Σταυρού

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας μπροστά από το Λευκό Πύργο, όταν κάποια άτομα προχώρησαν σε αυτοσχέδια τελετή ρίψης του Σταυρού στη θάλασσα για τα Θεοφάνεια. Η αστυνομία προσπάθησε να τους αποτρέψει κυνηγώντας τους, μάλιστα, για αρκετά μέτρα. Όπως φαίνεται και στο βίντεο του GRTimes.gr τα άτομα ρίχνουν το σταυρό στη θάλασσα και στη συνέχεια προσάγονται από την ΕΛ.ΑΣ.  Νωρίτερα τα άτομα χρησιμοποιώντας μικροφωνική καταφέρθηκαν εναντίον των αστυνομικών μέτρων και της καραντίνας αναφέροντας ότι είχαν απευθυνθεί σε 50 ιερείς για να έρθουν να κάνουν την τελετή σήμερα, αλλά όλοι αρνήθηκαν.

Αυτήν την ώρα γίνονται εκτεταμένοι έλεγχοι πολιτών και ελέγχονται και βεβαιώσεις μετακίνησης. Πολλοί από τους πιστούς που θέλουν να κοινωνήσουν περιμένουν έξω από τον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, και η είσοδος τους επιτρέπεται μόνο αφότου αποχωρήσουν από το ναό κάποιοι άλλοι.

Οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα, από εσωτερικά των ναών, όπου πλήθος κόσμου περιμένει στην ουρά για να λάβει τη Θεία Κοινωνία, είναι τουλάχιστον απογοητευτικές και εξαιρετικά ανησυχητικές για το τι θα συμβεί όσον αφορά τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, στη Μητρόπολη Πειραιώς -και όχι μόνο- δεκάδες πιστοί κοινώνησαν κανονικά, ενώ, εντός του Ιερού Ναού, πολλοί ήταν κι εκείνοι που δεν φορούσαν μάσκα και δεν τηρούσαν παρά επιφανειακά τα μέτρα προστασίας.

Θεοφάνεια Θεσσαλονίκη: Συνωστισμός στον Άγιο Δημήτριο

Την ίδια ώρα, συνωστισμός σημειώθηκε έξω από τον Άγιο Δημήτριο στην Θεσσαλονίκη για τον αγιασμό, με συγκέντρωση περίπου 150 ατόμων. Μπορεί η λειτουργία να έγινε χωρίς την παρουσία πιστών, αλλά αυτοί είχαν φροντίσει να συγκεντρωθούν έξω από το ναό από νωρίς το πρωί. Συγκεκριμένα ακόμα και πριν τις 7:00 πλήθος ανθρώπων βρισκόταν έξω από την εκκλησία προκειμένου να εισέλθει σε αυτόν, να ανάψει κερί, να προσκυνήσει και να πάρει αγιασμό.

Μάλιστα, οι εκτιμήσεις που έγινε για την παρουσία του κόσμου, μιλούσαν για περίπου 150 άτομα.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η παρουσία της Αστυνομίας έξω από τον ναό ήταν έντονη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις