Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Click away πότε ξεκινάει: Επανέρχεται από Δευτέρα σύμφωνα με τον Σταμπουλίδη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Click away πότε ξεκινάει: Επανέρχεται από Δευτέρα σύμφωνα με τον Σταμπουλίδη

Click away πότε ξεκινάει: Ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή αναμένει πως από Δευτέρα θα επιστρέψει και πάλι το click away

Σε καθεστώς πιο σκληρού lockdown βρίσκεται η χώρα τις τελευταίες μέρες, με την κυβέρνηση να λαμβάνει για προληπτικούς κυρίως λόγους πρόσθετα μέτρα, που θα είναι σε ισχύ μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Μεταξύ των μέτρων αυτών είναι και η αναστολή του click away, με τον γενικό γραμματέα Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη να είναι αισιόδοξος πως σε λίγες μέρες θα επανέλθει ο τρόπος με τον οποίο οι πολίτες έκαναν τα ψώνια τους κατά το διάστημα των εορτών. «Από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, εφόσον όλα πάνε καλά, θα ανοίξουν ξανά τα καταστήματα που λειτούργησαν και μέσα στις γιορτές και θα επανέλθει το click away, για το οποίο επιβραβεύτηκε η επιλογή της κυβέρνησης, καθώς βοηθήθηκαν πολλοί κλάδοι να επιβιώσουν» σημείωσε ο κ. Σταμπουλίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΘΕΜΑ 104,6.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή τόνισε πως «τα βιβλιοπωλεία έγραψαν ρεκόρ τζίρου, τα παιχνίδια σχεδόν κάλυψαν τη ζημία του έτους, οι μεγάλες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού και ηλεκτρικού εξοπλισμού κατέγραψαν 35-40% του όγκου τους, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις της γειτονιάς πραγματοποίησαν ικανοποιητικό τζίρο». Σύμφωνα με τον Γ.Γ. Καταναλωτή είναι τρεις οι λόγοι που επιλέχθηκε το click away: «Να υπάρξει αποσυμφόρηση στον τομέα των ταχυμεταφορών, να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτικές ανάγκες και να διασωθούν εποχικοί κλάδοι».

κυρίες ψωνίζουν με click away

«Δεν έφτασε η ώρα του click in shop»

Ο κ. Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ώρα να πάμε στο click in shop, το οποίο όμως θα είναι το αμέσως επόμενο μέτρο. «Δεν είμαστε σε αυτή τη φάση, είμαστε όμως έτοιμοι όταν δοθεί το πράσινο φως από τους ειδικούς να είναι το επόμενο βήμα, που θα έχει πάλι κανόνες, όπως η αναλογία του κόσμου ανά τετραγωνικό μέτρο, η εποπτεία της μετακίνησης» κατέληξε.

κύριος περιμένει για click away
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις