Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

11

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Χειμερινές εκπτώσεις 2021 lockdown: Πότε αρχίζουν και πώς θα πραγματοποιηθούν
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χειμερινές εκπτώσεις 2021 lockdown: Πότε αρχίζουν και πώς θα πραγματοποιηθούν

Χειμερινές εκπτώσεις 2021 lockdown: Η νέα φόρμουλα της κυβέρνησης για να μπορέσει να κινηθεί το λιανεμπόριο.

Η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιανουαρίου. Παρότι η ημερομηνία είναι πλέον καθορισμένη, η ανησυχία των εμπόρων είναι έκδηλη δεδομένου του σκληρότερου lockdown και των συνθηκών που έχει δημιουργήσει στο λιανεμπόριο. Έτσι λοιπόν θα παραμείνει κλειστό και πλέον δεν λειτουργεί ούτε το Click Away. Πάντως, η κυβέρνηση δεν εξετάζει την μετάθεση των εκπτώσεων από τις 11 Ιανουαρίου. Όμως, αν τα καταστήματα παραμείνουν κλειστά, υπάρχει ενδεχόμενο να διαρκέσουν και μετά τις 27 Φεβρουαρίου. Αυτή είναι άλλωστε και η ημερομηνία που κανονικά λήγουν οι εκπτώσεις υπό κανονικές συνθήκες.

Η νέα φόρμουλα της κυβέρνησης για τη λειτουργία των καταστημάτων, είναι το Click in Shop. Είναι απλά η δυνατότητα που θα δίνεται στους καταναλωτές να πηγαίνουν στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού και να δοκιμάζουν τα προϊόντα που επιθυμούν να αγοράσουν. Αυτή τη μέθοδο, αποφάσισε να εφαρμόσει η κυβέρνηση, για να διευκολύνει και τους καταναλωτές, αλλά παράλληλα να κινηθεί το λιανεμπόριο. Το Click in Shop, θα πραγματοποιηθεί κάτω απο αυστηρά μέτρα για να αποφευχθεί τυχόν συνωστισμός. Μάλιστα, το κάθε κατάστημα, θα δέχεται 1-2 άτομα, ανάλογα με την έκτασή του.

Κόσμος στην Ερμού Χριστούγεννα

Εκπτώσεις 2021: Πότε αναμένεται να λειτουργήσει το click in shop

Όπως προαναφέρθηκε, οι χειμερινές εκπτώσεις του 2021 ξεκινούν στις 11 Ιανουαρίου και στόχος της κυβέρνησης είναι να μπορέσει να τεθεί σε λειτουργία η νέα φόρμουλα εντός της περιόδου των εκπτώσεων.  Στόχος της είναι να μπορέσει να κινηθεί το λιανεμπόριο και να πάρει μία ανάσα. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα,  σίγουρα δεν πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή πριν τις 11/1, όπου και η χώρα θα λειτουργεί υπό το καθεστώς σκληρού lockdown.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου πάντως, μιλούν για ένα μέτρο το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει εύκολα σε μικρές επιχειρήσεις αν και εν μέρει η αγορά, την περίοδο των γιορτών, λειτουργούσε άτυπα με έναν παρόμοιο τρόπο σε περιοχές εκτός του κέντρου. Μένει μόνο να δούμε στην πράξη πώς θα λειτουργήσει το Click in Shop, πόσο θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, αλλά και αν θα διευκολύνει τους καταναλωτές.

Κόσμος στην Ερμού Χριστούγεννα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις