Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Περιποίηση βαμμένων μαλλιών: 5 χρήσιμα tips
PLUS

Περιποίηση βαμμένων μαλλιών: 5 χρήσιμα tips

Περιποίηση βαμμένων μαλλιών: Υπάρχουν τρόποι για να διατηρήσουμε έντονο και λαμπερό το χρώμα

Τα βαμμένα μαλλιά είναι εντυπωσιακά και οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να αλλάζουν συχνά το χρώμα τους. Ωστόσο λίγο καιρό μετά το κομμωτήριο τα βαμμένα μαλλιά χάνουν τη λάμψη και την ζωντάνια τους. Υπάρχουν όμως τρόποι για να διατηρήσουμε έντονο και λαμπερό το χρώμα.

1.Προσοχή στο λούσιμο. Περιμένετε τουλάχιστον δύο ημέρες από τη στιγμή που θα βάψετε τα μαλλιά σας για να λουστείτε, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί απολύτως το χρώμα. Επίσης καλό είναι να μην λούζεστε σε καθημερινή βάση για να διατηρηθεί όσο περισσότερο γίνεται το χρώμα. Επιπλέον, ιδανικό είναι το χλιαρό νερό, γιατί το πολύ ζεστό νερό επηρεάζει την τρίχα και οδηγεί στην απώλεια του χρώματος.

κοπέλα με πολύχρωμα μαλλιά

2. Το κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτικό.

Είναι πολύ σημαντικό να διαλέξουμε τα σωστά προϊόντα που προστατεύουν το χρώμα της βαφής μας ώστε να μην ξεθωριάσει. Αυτό αφορά τόσο στο σαμπουάν όσο και στη μαλακτική κρέμα μαλλιών (conditioner). Έτσι θα κρατήσουμε πιο ζωντανό για μεγαλύτερο διάστημα το χρώμα.

3. Μάσκα μαλλιών. Μία φορά την εβδομάδα ή μία φορά στις 15 ημέρες είναι καλό να εφαρμόζουμε μία μάσκα μαλλιών, που θρέφει τα μαλλιά, τα αναζωογονεί, ενώ βοηθάει το χρώμα να σταθεροποιείται και να συντηρείται για μεγαλύτερο διάστημα.

4. Αποφυγή προϊόντων και εργαλείων styling. Η συχνή χρήση εργαλείων styling όπως το πιστολάκι και το σίδερο ισιώματος ξεθωριάζουν το χρώμα, ενώ καταστρέφουν και την τρίχα. Επομένως καλό είναι να περιορίζουμε τη χρήση τους.

5. Προστασία από τον ήλιο. Ο ήλιος είναι υπεύθυνος για το ξεθώριασμα του χρώματος των μαλλιών μας. Επομένως, είναι απαραίτητο ει να προστατεύουμε το χρώμα των μαλλιών μας εφαρμόζοντας προϊόντας για αντηλιακή προστασία, όπως σπρέι, ενώ καλό είναι να φοράμε και καπέλο.

μπλε μαλλιά
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις