Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Click away – lockdown: Τι θα γίνει με τις προγραμματισμένες παραγγελίες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Click away – lockdown: Τι θα γίνει με τις προγραμματισμένες παραγγελίες

Click away - lockdown: Πώς θα παραλάβουν οι καταναλωτές τις παραγγελίες που έχουν ήδη κάνει από τα καταστήματα, μετά το "πάγωμα" του click away

Σταματά η “παράδοση εκτός” (click away) στα εμπορικά καταστήματα από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων lockdown. Η απόφαση αυτή βυθίζει και πάλι στην αγωνία τους καταστηματάρχες, που άναβαν… μηχανές για τον νέο τρόπο λειτουργίας, click in shop, που είχε προαναγγείλει το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά τελικά αναγκάζονται να κλείσουν ξανά τα καταστήματά τους.

Βασικός στόχος του lockdown που ξεκινά από σήμερα, είναι να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές επιδημιολογικά συνθήκες ώστε να επιτευχθεί το άνοιγμα όλων των σχολικών βαθμίδων τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Ειδικοί και αρμόδιες Αρχές είχαν ξεκαθαρίσει ότι η κατάσταση στο Σύστημα Υγείας αποτελεί βασικό παράγοντα στη λήψη αποφάσεων για τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ.

Ζευγάρι με μάσκες στο Σύνταγμα

Τι θα γίνει όμως με τις παραγγελίες που ήδη είχαν γίνει και ήταν προγραμματισμένο να παραδοθούν τις επόμενες μέρες;

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπάρχουν τρία σενάρια:

– Οι παραδόσεις των προϊόντων θα μεταφερθούν σε ημερομηνίες από την 11η Ιανουαρίου και μετά, εφόσον επιτραπεί ξανά η λειτουργία του click away.

– Οι καταστηματάρχες θα αναλάβουν να παραδώσουν κατ’ οίκον τις παραγγελίες στους πελάτες, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και προκαθορισμό ημέρας και ώρας.

– Οι παραγγελίες θα παραδοθούν μέσω ταχυμεταφορικών εταιρειών. Αυτό δεν συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες, καθώς ο όγκος των δεμάτων είναι ήδη μεγάλος και θα υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις.

Οι μεγάλες αλυσίδες θα δρομολογήσουν επίσης νέες διαδικασίες για να μπορέσουν από Δευτέρα να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους που περίμεναν να παραλάβουν με τη μέθοδο του click away.

Υπάρχουν πάντα και οι περιπτώσεις της παράδοσης με ταξί, μέθοδος που ήδη χρησιμοποιείται από πολλές εταιρείες και καταστήματα.

“Παγώνει” το click away – Οι επιπτώσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις