Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΗΠΑ κρούσματα – κορονοϊός: Η πανδημία “σφυροκοπά” την Αμερική
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ κρούσματα – κορονοϊός: Η πανδημία “σφυροκοπά” την Αμερική

ΗΠΑ κρούσματα - κορονοϊός: Η πανδημία συνεχίζει να πλήττει τις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με στοιχεία του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς

Ο κορονοϊός συνεχίζει να “σφυροκοπά” τις ΗΠΑ, με πάνω από 270.000 νέα κρούσματα στις ΗΠΑ, οι οποίες συνεχίζουν να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και να υφίστανται το βαρύτερο πλήγμα από κάθε άλλη χώρα στον κόσμο λόγω πανδημίας. Ο αριθμός των νεκρών για άλλη μία μέρα ανέρχεται στους 2.378 λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τα 20 εκατομμύρια κρούσματα, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 350.214. Την ίδια ώρα που οι ειδικοί αναφέρουν πως η νέα αύξηση σε κρούσματα και θανάτους οφείλεται κυρίως στις συναθροίσεις που έλαβαν χώρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις ΗΠΑ ήδη από τα μέσα Δεκεμβρίου έχει ξεκινήσει η εκστρατεία του εμβολιασμού που περιλαμβάνει το εμβόλιο της Pfizer και το εμβόλιο της Moderna, προκειμένου να υπάρξει σταδιακά ύφεση στα κρούσματα και στον αριθμό των διασωληνωμένων. Ήδη πάνω από 4,2 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη τη χώρα έχουν εμβολιαστεί, αριθμός που είναι μικρότερος από τα 20 εκατομμύρια που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση ότι θα εμβολιαστούν πριν από το τέλος του 2020, καθώς έχουν παρουσιαστεί σημαντικές καθυστερήσεις στη διανομή του εμβολίου.  Το πρόγραμμα των εμβολιασμών ξεκίνησε με τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας, των ενοίκων και του προσωπικού των γηροκομείων, αλλά η εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού έχει επικριθεί ως αργή και χαοτική.

Αμερική φωτογράφος με κάμερα στο χέρι

ΗΠΑ κρούσματα – κορονοϊός: Πάνω από 1 εκατομμύριο κρούσματα στην Νέα Υόρκη

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, δήλωσε ότι η Πολιτεία έχει καταγράψει περισσότερα από 1 εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 από την έναρξη της πανδημίας. Η Νέα Υόρκη έφτασε σε αυτόν τον αριθμό καθώς ανέφερε περίπου 15.000 νέα θετικά τεστ την Παρασκευή. Οι ειδικοί λένε ότι ο επίσημος αριθμός περιπτώσεων κορωνοϊού αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ποσοστό, δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι στην περιοχή της Νέας Υόρκης μολύνθηκαν με τον κορωνοϊό την περασμένη άνοιξη, όταν οι διαγνώσεις δεν ήταν ευρέως διαθέσιμες. Η Νέα Υόρκη με 128 θανάτους την Παρασκευή είναι η τέταρτη πολιτεία που αναφέρει περισσότερα από 1 εκατομμύριο θετικά τεστ Covid-19 μετά την Καλιφόρνια, το Τέξας και τη Φλόριδα.

νέα Υόρκη ψηλό κτήριο

Με ρεκόρ θανάτων ξεκίνησε τη νέα χρονιά η Καλιφόρνια

Στο Λος Άντζελες, τα νοσοκομεία που αγωνίζονται να παρέχουν αρκετό οξυγόνο για τους πιο άρρωστους ασθενείς με κορωνοϊό στην περιοχή του Λος Άντζελες έλαβαν κάποια ανακούφιση το Σάββατο όταν έφτασαν τα πληρώματα των μηχανικών του Στρατού των ΗΠΑ. Το γραφείο του κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ ανέφερε ότι τα πληρώματα βοήθησαν ορισμένα γηράσκοντα νοσοκομεία να αναβαθμίσουν τα συστήματα παροχής οξυγόνου τους. Εκτός από την έλλειψη οξυγόνου, δυσκολεύονται επίσης να ανταποκριθούν στη ζήτηση δεξαμενών οξυγόνου για τους ασθενείς που θέλουν να το έχουν στο σπίτι όταν παίρνουν εξιτήριο.

Το νότιο μισό της πολιτείας έχει δει τα χειρότερα κρούσματα, με τα νοσοκομεία να πλημμυρίζουν ασθενείς και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι πρόχειροι θάλαμοι έχουν δημιουργηθεί σε σκηνές, αρένες, αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσες συνεδριάσεων. Η Καλιφόρνια ξεκίνησε τη νέα χρονιά με ρεκόρ 585 θανάτους από κορωνοϊό την Παρασκευή σε μία μέρα. Το πολιτειακό υπουργείο Δημόσιας Υγείας το Σάββατο ανέφερε περισσότερα από 53.341 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, φθάνοντας το σύνολο σε 2,3 εκατομμύρια. Υπήρξαν 26.357 συνολικά επιβεβαιωμένοι θάνατοι Covid-19 στην Καλιφόρνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις