Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εμβολιασμός κυβερνητικών – Μητσοτάκης: Η άγρια κατσάδα για τις selfie
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμός κυβερνητικών – Μητσοτάκης: Η άγρια κατσάδα για τις selfie

Εμβολιασμός κυβερνητικών - Μητσοτάκης: Εξαλλος ο πρωθυπουργός με την επιχείρηση αυτοπροβολής των κυβερνητικών που έσπευσαν να κάνουν το εμβόλιο και να φωτογραφηθούν

Μέχρι τον… δρόμο ακούστηκαν οι φωνές του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν συνειδητοποίησε πως η λίστα προτεραιότητας για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού είχε παραξεχειλώσει από… τα χέρια μάλιστα κυβερνητικών στελεχών, ενώ λες και δεν έφτανε αυτό, έσπευσαν να ανεβάσουν στο διαδίκτυο φωτογραφίες με πανηγυρικά σχόλια. Η κατσάδα που έπεσε ήταν βαριά και άγρια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγάζει ένα πρόσωπο που που ακόμα και αυτοί που τον ξέρουν καλά έχουν δει ελάχιστες φορές στα χρονικά. Άλλωστε, η τραγωδία της πανδημίας που έχει αλλάξει άρδην την καθημερινότητά μας, είναι από μόνη της αρκετή να προκαλεί εκρήξεις… Αυτό που δεν ήταν γνωστό, είναι πως λίγες ώρες νωρίτερα και ενώ τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στον εμβολιασμό, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε προειδοποιήσει τα κυβερνητικά στελέχη με απόλυτη σαφήνεια, πως η αυτοπροβολή και η δίψα για δημοσιότητα θα προκαλέσει ισχυρό πλήγμα την κυβερνητική προσπάθεια να ανασχεθεί ο φονικός ιός.

Υπενθυμίζεται ότι η λίστα με κυβερνητικών κόβεται, όπως είναι αυτονόητο και ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα εμβολιαστούν 128 κυβερνητικοί περιορίζονται σε 66! Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ξεκάθαρο και σε όποιον δεν άρεσε… δεν άρεσε. Όσοι δεν πρόλαβαν, απλώς θα περιμένουν τη σειρά τους για το εμβόλιο.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή, όταν ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις σέλφι στα κοινωνικά δίκτυα, “τα πήρε στο κρανίο”. Και όπως γράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου στη στήλη του Θεωρείο, οι φωνές του ακούγονταν μέχρι έξω από το Μαξίμου.

Μητσοτάκης νοσκομείο

Τι γράφει η Καθημερινή για τον θυμό του Κυριάκου Μητσοτάκη

“Σπανίως φωνάζει ο πρωθυπουργός, ο οποίος κατά κοινή ομολογία είναι ένας ήπιος άνθρωπος. Χθες ήταν μια από αυτές τις σπάνιες ημέρες που οι φωνές που έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε υπουργούς του ακούστηκαν μέχρι τις νεραντζιές έξω από το Μαξίμου. Αφορμή οι πανηγυρικές αναρτήσεις και τα φωτογραφικά ενσταντανέ που ανέβασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εμβολιασμό τους . Μάλλον δεν κατάλαβαν πως το συμβολικό σκέλος της υπόθεσης άρχισε και τελείωσε την Κυριακή με τους εμβολιασμούς του πρωθυπουργού, της προέδρου της Δημοκρατίας, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του Σωτήρη Τσιόδρα και του Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου. Νομίζω πως χθες, μετά τις φωνές, τον κατάλαβαν και όσοι δεν το είχαν αντιληφθεί πως ο εμβολιασμός δεν είναι κάποιο σόου να το περιφέρουν στα social media αλλά μια διαδικασία που πρέπει να γίνει με τη δέουσα σοβαρότητα.

Και για να ξέρετε, ο Μητσοτάκης είχε κάθε λόγο να γίνει έξαλλος, καθώς είχε υπάρξει προειδοποίηση από τον Γιώργο Γεραπετρίτη ο οποίος ένα 24ωρο πριν είχε στείλει σαφές μήνυμα προς τους υπουργούς να αποφύγουν τη δημοσιότητα στα κοινωνικά δίκτυα. Και παρ΄ολα αυτά για την προβολή τους έγραψαν την οδηγία στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.

Για την κυβέρνηση δεν έφταναν οι υπουργοί στάρ που νομίζουν ότι ο εμβολιασμός είναι χάπενινγκ, έχουν και τους γκρινιάρηδες βουλευτές. Πολλοί από την ΚΟ ήθελαν να μπουν στη λίστα για να εμβολιαστούν από τους πρώτους. Η οδηγία που έλαβαν ωστόσο είναι σαφής: Περιμένετε τη σειρά σας. Και ο βήχας κόπηκε, καθώς το τελευταίο που θα ήθελαν στην κυβέρνηση είναι να βγεί προς τα έξω πως τα εμβόλια είναι ένα μέσο επίδειξης εξουσίας ή προνόμιο κάποιας πολιτικής ελίτ.”

Εμβολιασμός κυβερνητικών – Μητσοτάκης: «Φρένο» στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις