Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εμβολιασμός αξιωματούχων κατά προτεραιότητα: Έξαλλος ο Μητσοτάκης με τις…. σέλφι
ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ... SELFIE

Εμβολιασμός αξιωματούχων κατά προτεραιότητα: Έξαλλος ο Μητσοτάκης με τις…. σέλφι

Εμβολιασμός αξιωματούχων κατά προτεραιότητα: Παρέμβαση Μητσοτάκη για να μπει τέλος στην αυτοπροβολή των κυβερνητικών στελεχών που έσπευσαν να φωτογραφηθούν κάνοντας εμβόλιο. Κλείνει στους 66 η λίστα των "επισήμων".

Φρένο στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών βάζει το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη. Μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα». Παράλληλα, διευκρίνισε ότι υπήρξε μια λίστα που αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης και μέχρι χθες είχαν εμβολιαστεί 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 128 που επρόκειτο να εμβολιαστούν. «Εδώ κλείνει η λίστα», συμπλήρωσε η ίδια. Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν στη λίστα θα εμβολιαστούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλο τον πληθυσμό.

Δεν θα ισχύσει δηλαδή η λίστα των 126 (όλων των υπουργών, γενικών γραμματέων κλπ). Έγιναν εμβολιασμοί 66 προσώπων έως 29/12.

5 πολιτειακοί παράγοντες (συμβολικοί εμβολιασμοί),

1 εκπρόσωπος εκκλησίας (συμβολικός εμβολιασμός),

42 κυβερνητικά στελέχη (εμβολιασμός για λόγους συνέχειας του κράτους) και

18 ένστολοι (εμβολιασμός για λόγους συνέχειας του κράτους)

Εμβολιασμός αξιωματούχων: Το Μαξίμου αποδοκιμάζει πανηγυρικές αναρτήσεις υπουργών

Τέλος, η κ. Πελώνη σημείωσε ότι το Μέγαρο Μαξίμου αποδοκιμάζει και τις πανηγυρικές αναρτήσεις υπουργών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή των εμβολιασμό τους. Η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχεται να διώξει τη δυσφορία που προκάλεσαν τα κυβερνητικά στελέχη. Οι selfie ορισμένων μάλιστα που πανηγύριζαν για τη… θέση, φαίνεται πως ήταν το κερασάκι στην τούρτα, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες για υγειονομικούς που έχασαν τη σειρά τους στο νοσοκομείο Σωτηρία γιατί τους πρόλαβαν οι κυβερνητικοί.

Η υπόθεση πήρε και πολιτικές διαστάσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει τον συνωστισμό των κυβερνητικών, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε έξαλλος με το θέμα και οι φωνές του ακούστηκαν μέχρι έξω από του Μαξίμου.

Εμβολιασμός αξιωματούχων κατά προτεραιότητα: Το θέμα “έφτασε” και στο Politico

Ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των εμβολιασμών των κυβερνητικών κάνει σε ανάρτηση του και το περιοδικό Politico. Με τίτλο: “Αντιδράσεις για τον εμβολιασμό των αξιωματούχων την κυβέρνησης πριν από τους γιατρούς”, αναφέρεται στο επίμαχο ζήτημα και αναφέρεται στην πολιτική κόντρα που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα σημειώνει πως οι περισσότεροι αξιωματούχοι είναι κάτω των 50 ετών. “Όλοι αυτοί οι αξιωματούχοι και μερικοί ακόμη μεταξύ των 471 ατόμων που ήδη εμβολιάστηκαν από την Κυριακή, είναι σχετικά νέοι κοντά στα 50 έτη. Ο Στέλιος Πέτσας είπε πως η λίστα προτεραιότητας θα περιλαμβάνει 126 κυβερνητικούς αξιωματούχους που θα κάνουν το εμβόλιο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις