Αθήνα

°C

Τρίτη

11

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αυξήσεις συντάξεων 2021 – αναδρομικά: Ποιοι ευνοούνται από τον νέο ασφαλιστικό νόμο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις συντάξεων 2021 – αναδρομικά: Ποιοι ευνοούνται από τον νέο ασφαλιστικό νόμο

Αυξήσεις συντάξεων 2021 - αναδρομικά: Οσοι έχουν πάνω από 30 συντάξιμα χρόνια και εργάζονται θα ωφεληθούν από τον νέο ασφαλιστικό νόμο που θα εφαρμοστεί με καθυστέρηση ενός έτους!

Aύξηση στις συντάξεις και διπλά αναδρομικά αναμένεται να λάβουν έως τον προσεχή Απρίλιο όσοι συνταξιούχοι έχουν πάνω από 30 συντάξιμα χρόνια και παράλληλα εργάζονται. Αυτό προκύπτει από το νέο ασφαλιστικό νόμο που θα εφαρμοστεί με καθυστέρηση ενός έτους. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», για την κατηγορία των συνταξιούχων οι οποίοι έχουν πάνω από 30 συντάξιμα χρόνια και παράλληλα εργάζονται θα λάβει εκτός από τις αυξήσεις και αναδρομικά έως 17 μηνών -από τον Οκτώβριο του 2019 -ενώ επειδή εργάζονται θα λάβουν την αύξηση από τη μείωση του πέναλτι και αναδρομικά έως 14 μηνών καθώς η συγκεκριμένη ρύθμιση ισχύει από τον Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι αυξήσεις και τα αναδρομικά θα δοθούν σε όσους έχουν πάνω από 30 συντάξιμα έτη. Οι αυξήσεις προβλέπεται ότι θα δοθούν με τις συντάξεις Μαρτίου (δηλαδή τέλη Φεβρουαρίου) και τα αναδρομικά το αργότερο τον Απρίλιο του 2021. Όσον αφορά τις αυξήσεις και τα αναδρομικά στους αυτοαπασχολούμενους συνταξιούχους προβλέπεται να καταβληθούν με τις συντάξεις Απριλίου (τέλη Μαρτίου).

Αυξήσεις συντάξεων 2021: Πίνακας (ΝΕΑ)
Πίνακας αυξήσεις στις συντάξεις
Αυξήσεις συντάξεων 2021: Οι ευνοημένοι

Πάντως από τις νέες παρεμβάσεις οι ευνοημένοι είναι κυρίως όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί μετά από τον Μάιο του 2016 όταν τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Κατρούγκαλου. Ειδικότερα, περίπου 185.000 συνταξιούχοι δικαιούνται από την 1η Οκτωβρίου 2019 αύξηση στην κύρια σύνταξη τους με τους νέους αυξημένους συντελεστές αναπλήρωσης. Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν αποχωρήσει με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης. Ο νόμος Βρούτσης προβλέπει αύξηση στις κύριες συντάξεις και αφορά τόσο παλιές όσο και νέες.

Σε δυο κύματα θα πληρωθούν τα αναδρομικά των κληρονόμων όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα των φαρμάκων των χαμηλοσυνταξιούχων λέγοντας πως δεν υπήρξε καθυστέρηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις