Λα Λίγκα – αγωνιστικό: Η άλωση του Σαν Μαμές

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λα Λίγκα – αγωνιστικό: Η άλωση του Σαν Μαμές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Λα Λίγκα - αγωνιστικό: Η Σοσιεδάδ δραπέτευσε με το διπλό, 0-1 με τέρμα του Πορτού - Ισοπαλία στην Παμπλόνα, 1-1 Οσασούνα και Αλαβές

31.12.2020 | 21:49

Λα Λίγκα – αγωνιστικό: Μπλε βάφτηκε το ντέρμπι των Βάσκων. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ επικράτησε 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στο «Σαν Μαμές». Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους φιλοξενούμενους, αφού κατάφεραν να πάρουν αμέσως το προβάδισμα. Στο 5’ ο Πορτού έκανε το 0-1. Συνέχισαν να πιέζουν και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα. Οι γηπεδούχοι κράτησαν μπάλα και ανέβασαν ρυθμό, ωστόσο δεν μπορούσαν να απειλήσουν. 

Στο β’ μέρος, το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Τα «λιοντάρια» είχαν την κατοχή, χωρίς να μπορέσουν να δημιουργήσουν φάσεις. Η Σοσιεδάδ μπορεί να έπαιξε πιο κλειστά, ωστόσο δεν σταμάτησε να απειλεί την εστία των γηπεδούχων. Έκαναν αρκετές φάσεις αλλά ήταν δεν μπορούσαν να τις αξιοποιήσουν. Το αποτέλεσμα έμεινε ως έχει μέχρι το τέλος και έτσι η Σοσιεδάδ έκλεισε το 2020 με μία πολύ σημαντική νίκη.

Λα Λίγκα – αγωνιστικό: Στην Παμπλόνα

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το άλλο παιχνίδι της ημέρας. Οσασούνα και Αλαβές έμειναν ισόπαλες στο 1-1. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά και να προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο. Μάλιστα, πήραν και το αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν στο 8’ αποβλήθηκε ο Μαρτίνεζ. Είχαν αρκετές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν βρει γκολ, ωστόσο η Οσασούνα αμύνθηκε εξαιρετικά και άντεξε στην πίεση.

Στο β’ μέρος, το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, όμως δεν αξιοποιούσαν τις ευκαιρίες τους. Η Οσασούνα το εκμεταλλεύτηκε και πήρε το προβάδισμα. Στο 67’ ο Τόρες έκανε το 1-0. Η Αλαβές βρήκε απάντηση μέσω της «έσχατης των ποινών». Έτσι, στο 75’ ο  Πέρεζ έγραψε το 1-1. Στην συνέχεια προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή, χωρίς ιδιαίτερη ουσία. Έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Δείτε ακόμη: 

Σε κρίση η Μπαρτσελόνα, 1-1 με την Εϊμπάρ
Σαρωτική η Λιντς, λυτρωτική η Γιουνάιτεντ!
Τα κορυφαία γκολ της “καταραμένης” χρονιάς αφιέρωμα 2020
Exit mobile version