Αθήνα

°C

Πέμπτη

15

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Click in shop – τι είναι: Νέος τρόπος αγορών, μετά το click away
ΕΛΛΑΔΑ

Click in shop – τι είναι: Νέος τρόπος αγορών, μετά το click away

Click in shop - τι είναι: Η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων ανοίγει στις 11 Ιανουαρίου, δηλαδή πιθανότατα πριν καν τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα click in shop.

Click in shop – τι είναι: Το δεύτερο lockdown προκάλεσε ισχυρό πλήγμα στην αγορά σε συνδυασμό με το ότι “έπεσε” στην περίοδο των γιορτών όπου καταστηματάρχες και έμποροι περίμεναν να δουλέψουν. Οι έμποροι ελπίζουν πως έστω με μερικό άνοιγμα θα μπορέσουν να σώσουν μερικά από τα “σπασμένα” κυρίως στις εκπτώσεις. Σε μια προσπάθεια να αυξηθεί ο τζίρος τους, πρόκειται να προτείνουν τη λειτουργία των φυσικών καταστημάτων τουλάχιστον στις περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο ή την καθολική επαναλειτουργία των καταστημάτων ακόμη και με πολύ αυστηρότερα μέτρα. Την ίδια στιγμή, όπως προβλέπει ο νόμος 4177/2013 οι τακτικές εκπτώσεις κατά την χειμερινή περίοδο είναι από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Επομένως, οι χειμερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, από τις 15 Ιανουαρίου το click away φέρεται να αποχωρεί από την καθημερινότητα μας και θα αντικατασταθεί με το “click in shop”. Έτσι, από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά θα κλείνουμε ραντεβού, θα μπαίνουμε εντός του καταστήματος και θα μπορούμε να δοκιμάσουμε το προϊόν που θέλουμε. Όσον αφορά τα μικρά συνοικιακά καταστήματα, θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο μέσα, το οποίο θα πρέπει προηγουμένως να έχει κλείσει το ραντεβού του.

Click in shop: Ο νέος τρόπος αγορών

“Στις αρχές του 2021 οι συζητήσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου”

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, “στις αρχές του νέου έτους θα γίνουν συζητήσεις με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου”. “Εφόσον συνεχίσει η εικόνα της πανδημίας να έχει πτωτική πορεία, ασφαλώς θα χαλαρώσουμε κάποια μέτρα”, είπε ο υπουργός, ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν αυτό θα συμβεί από τις 8 Ιανουαρίου. Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει σχέδιο το οποίο επεξεργάζεται και σύμφωνα με αυτό, με τα στοιχεία της πανδημίας και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής, θα παρουσιάσει την πρότασή του. Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου τόνισε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ, “θα προχωρήσουμε σε μερική λειτουργία του λιανικού εμπορίου” και ξεκαθάρισε πως “σίγουρα θα υπάρχουν κανόνες”.

Πώς εξελίχθηκε το click away

Τα πρώτα συμπεράσματα από την αγορά, τόσο από μικρά μεμονωμένα συνοικιακά, όσο και από μεγάλα εμπορικά καταστήματα στα κέντρα των πόλεων της Αττικής, δείχνουν πως συνολικά ο κύκλος εργασιών σε αξία και όγκο κυμάνθηκε φέτος πριν τα Χριστούγεννα μεταξύ 35% και 40% του αντίστοιχου περυσινού.

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως η λειτουργία του click away, επέτρεψε στις μικρές επιχειρήσεις να κάνουν από 5% έως το πολύ 20% του περυσινού ημερήσιου τζίρου τους ενώ η μάχη για τη διεκδίκηση του εορταστικού τζίρου στο λιανεμπόριο, εκτιμάται ότι με τις ελάχιστες μέρες που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους, υπολείπεται κατά πολύ του περυσινού, με περίπου 1,5 δισ. ευρώ πωλήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις