Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

09

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αναστολές Δεκεμβρίου πληρωμή: Πότε μπαίνουν τα χρήματα, τι είπε ο Βρούτσης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναστολές Δεκεμβρίου πληρωμή: Πότε μπαίνουν τα χρήματα, τι είπε ο Βρούτσης

Αναστολές Δεκεμβρίου πληρωμή: Εργασιακά, αυξήσεις στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, αλλά και ανασύσταση της οικονομίας

Αναστολές Δεκεμβρίου πληρωμή: Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές των αναστολές συμβάσεων των πληττόμενων και των κλειστών επιχειρήσεων για το μήνα Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση. Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι στις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να γίνει η υποβολή των σχετικών λιστών από τις επιχειρήσεις και στη συνέχεια να διεξαχθεί ο απαιτούμενος έλεγχος και να ανοίξει το σύστημα για τυχόν διορθώσεις λαθών. «Εάν δεν υπήρχε η ΕΡΓΑΝΗ, οι πληρωμές θα γίνονταν με 2 ή 3 μήνες καθυστέρηση» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης, συμπληρώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να δίνει το δημόσιο χρήμα στα τυφλά».

Αναφορικά με τα επιδόματα ανεργίας, ο Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε ότι ο ΟΑΕΔ έδειξε καλά αντανακλαστικά στην περίοδο της πανδημίας, ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση μερίμνησε και μείωσε τα απαραίτητα ένσημα για τη λήψη των επιδομάτων, από τα 100 στα 50 ένσημα.

Βρούτσης: Τον Ιανουάριο για διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

«Κάναμε ότι μπορούσαμε μέσα στο 2020 για να στηρίξουμε την αγορά εργασίας, να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας, να στηρίξουμε τους συνταξιούχους και να είμαστε εντάξει σε αυτά που υποσχεθήκαμε. Και νομίζω ότι παρά τις ατέλειες, μπορούμε να πούμε ότι αντιμετωπίσαμε τον κορωνοϊό, την πανδημία, την ευάλωτη οικονομία μας και την ύφεση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας. Τέλος, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση στο εργασιακό περιβάλλον της χώρας, το οποίο αναμένεται να έρθει για διαβούλευση μέσα στον Ιανουάριο τονίζοντας ότι «θα βελτιώνει την αγορά εργασίας» και υπογραμμίζοντας ότι θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και το θεσμικό πλαίσιο για την τηλεργασία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις