Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Hangover τι να κάνω: Πώς να συνέλθεις
PLUS

Hangover τι να κάνω: Πώς να συνέλθεις

Hangover τι να κάνω: Και επειδή γιορτές είναι λίγο παραπάνω θα πιεις σίγουρα μάθε ποιες λύσεις για το hangover είναι οι πιο αποτελεσματικές και ποιες είναι απλά άτοπες.

Hangover τι να κάνω: Η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος προστασίας από το hangover, καθώς οι θεραπείες δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα για όλους. Και επειδή γιορτές είναι λίγο παραπάνω θα πιεις σίγουρα μάθε ποιες λύσεις για το hangover είναι οι πιο αποτελεσματικές και ποιες είναι απλά άτοπες. Το μόνο που μας σώζει είναι ότι φέτος λόγω κορονοϊού δεν θα βγούμε έξω να διασκεδάσουμε, οπότε μεγάλα hangover δύσκολα θα δούμε.

Τι θα σε βοηθήσει

Το νερό και τα ισοτονικά ποτά

Οι ειδικοί γνωρίζουν ελάχιστα για τις αιτίες του hangover. Στους πιθανούς ενόχους περιλαμβάνεται η διαταραχή του βιολογικού ρυθμού ή ακόμα και το σύνδρομο στέρησης από το αλκοόλ, ενώ σε έρευνες υποστηρίζεται ότι τα συστατικά συγγενούς χημικής μορφής (congeners) –τοξικές ουσίες που βρίσκονται στο αλκοόλ, ειδικά στα σκούρα ποτά, όπως το ουίσκι– ενδέχεται να είναι επίσης υπεύθυνα. Όπως και να ‘χει, η αναπλήρωση των υγρών που έχεις χάσει θα σε βοηθήσει να νιώσεις λίγο καλύτερα. «Ο χυμός, το νερό, τα ισοτονικά ποτά και όλα τα σχετικά θα βελτιώσουν κάπως την κατάσταση. Πιες μεγάλες ποσότητες νερού πριν από τον ύπνο και την ώρα που θα ξυπνήσεις για να ανακουφιστείς από τη δυσφορία που προκαλείται λόγω της αφυδάτωσης».

Ένας φρουτοχυμός

Περιέχει φρουκτόζη, μια μορφή σακχάρου που βοηθά τον οργανισμό να αποβάλει το αλκοόλ ταχύτερα. Προτίμησε χυμό μήλου ή ντομάτας που βοηθά στην ταχύτερη ανάρρωση από το hangover, ενώ απόφυγε τον χυμό πορτοκαλιού. Είναι πιο όξινος.

Πάρτι με φίλους

Μέλι με λεμόνι και χλιαρό νερό

Δεν αναπληρώνει μόνο τα χαμένα υγρά του σώματος, αλλά αποτρέπει τις απότομες αλλαγές στα επίπεδα αλκοόλ που προκαλούν πονοκέφαλο.

Τζίντζερ

Φτιάξε αφέψημα κόβοντας 10 φέτες τζίντζερ και βράζοντάς το σε 4 φλιτζάνια νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, στράγγιξέ το και πρόσθεσε μισό φλιτζάνι νερό, το χυμό μισό λεμονιού και το χυμό ενός πορτοκαλιού.

Τσούγκρισμα ποτών
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις