ΝΒΑ – Λεμπρόν: Αθλητής του 2020

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΝΒΑ – Λεμπρόν: Αθλητής του 2020

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

ΝΒΑ - Λεμπρόν: Για 4η φορά ο “Σούπερμαν” αναδεικνύεται κορυφαίος αθλητής της χρονιάς από το ‘Associated Press’ και ισοφάρισε τους Αρμστρονγκ και Γουντς!

28.12.2020 | 09:03

ΝΒΑΛεμπρόν: Ακόμα ένα βραβείο για τον Λεμπρόν Τζέιμς την φετινή σεζόν. Αυτή τη φορά, ο σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς αναδείχθηκε «Αθλητής της χρονιάς» για το 2020, όπως έκανε γνωστό το «Associated Press». Αυτή είναι η τέταρτη φορά που ο 35χρονος παίρνει αυτό το βραβείο, ισοφαρίζοντας έτσι τις επιδόσεις των Λανς Άρμστρονγκ και Τάιγκερ Γουντς. Ο Τζέιμς παρέλαβε το βραβείο του σπουδαίου αμερικάνικου ειδησεογραφικού κολοσσού, λόγω της μεγάλης του συνεισφοράς στο αντιρατσιστικό κίνημα «Black Lives Matter», ενώ προέτρεψε χιλιάδες Αμερικάνους να ψηφίσουν στις εκλογές για την προεδρία της χώρας.

Δεν σταμάτησε όμως μόνο εκεί, καθώς και στο αθλητικό κομμάτι ήταν εξαιρετικός, πραγματοποιώντας σπουδαία σεζόν. Κατέκτησε το πρωτάθλημα του NBA με τους για τέταρτη φορά στην καριέρα του, ενώ αναδείχθηκε για ισάριθμη φορά και MVP των τελικών της διοργάνωσης.  Ο Τζέιμς μιλώντας στο «Associated Press», δήλωσε: «Ξέρω ακόμα τι μπορώ να κάνω στο γήπεδο και προφανώς δίνω τα πάντα. Μπορώ όμως να πετύχω μεγαλύτερη επιρροή εκτός παρκέ αυτή τη στιγμή, περισσότερη από ό,τι μέσα σε αυτό. Θέλω να συνεχίσω να εμπνέω τους ανθρώπους με τον τρόπο που παίζω μπάσκετ, αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορώ να κάνω για να βοηθήσω τον κόσμο, να τον ενδυναμώσω, να φέρω κοντά τον έναν με τον άλλον».

ΝΒΑ – Λεμπρόν: Κορυφή σε πόντους και ασίστ

Παράλληλα, ο 35χρονος σταρ των «Λιμνάνθρωπων» ήταν ο παίχτης, που πέτυχε τους περισσότερους πόντους και μοίρασε τις περισσότερες ασσίστ στο NBA. Kάτι που είχε πετύχει ξανά και το 2018. Μάλιστα, είναι ο πρώτος που το πετυχαίνει αυτό. Ακόμα, σπουδαίο ήταν και το γεγονός, πως έγινε ο πρώτος αθλητής του NBA, που έγινε MVP με τρεις διαφορετικές ομάδας. Ενώ, ξεπέρασε και τον θρύλο, Κόμπι Μπράιαντ στην κατάταξη των κορυφαίων σκόρερ του «μαγικού κόσμου». Την ίδια ώρα, δεύτερος σε ψήφους αναδείχθηκε ο Πάτρικ Μάχομς, των Κάνσας Σίτι Τσιφς. Tην τρίτη θέση κατέλαβε ο εφτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, Λιούις Χάμιλτον.

Δείτε ακόμη:

Οι μεταγραφές που έκαναν… γκελ λίγο πριν το νέο… παζάρι!
Καλοκαιρινοί… έρωτες που χλώμιασαν στο μεταγραφικό χειμώνα!
Από τον Φαν ντερ Φάαρτ στον Χάαλαντ, τα Golden Boys του ποδοσφαίρου
Exit mobile version