Σούπερ Λιγκ – έρευνα μεταγραφών: Ωρα …παζαριού

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – έρευνα μεταγραφών: Ωρα …παζαριού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Σούπερ Λιγκ - έρευνα μεταγραφών: Κινήσεις που έκαναν τη διαφορά σε κάθε σύλλογο μπαίνουν στο μικροσκόπιο του “AFP” λίγο πριν το χειμερινό “παζάρι”

26.12.2020 | 09:42

Σούπερ Λιγκέρευνα: Απομένουν λίγες μόνον μέρες για να ανοίξει το μεταγραφικό παζάρι του Ιανουαρίου. Αν εχει κάτι αξία είναι να δούμε, αυτή τη δύσκολη πράγματι σεζόν, την χρονιά της πανδημίας, πώς κινούνται μεταγραφικά οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ; Σε μία περίοδο που άρχισε αργότερα από ποτέ, που οφείλει να ολοκληρωθεί νωρίς. Που έπεται μιας σεζόν τρομερά δύσκολης με τρίμηνη διακοπή και επανέναρξη. Μια περίοδο απίθανης και λόγω οικονομικής συγκυρίας. Με άδεια γήπεδα και άλλα μέτρα και σταθμά σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη συγκυρία στο παρελθόν.

Γα να ξέρουμε τι να περιμένουμε από τη μεταγραφική περίοδο που έρχεται. Για να γνωρίζουμε τι ακριβώς αναζητούν οι ομάδες το μεταγραφικό τους σχεδιασμό. Για να είμαστε βέβαιοι ότι κατανοούμε το ποιοι πέτυχαν και ποιοι όχι από τους νεοφερμένους του θέρους. Για όλα τα παραπάνω, είναι άριστη στιγμή για αξιολόγηση των πεπραγμένων της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Σούπερ Λιγκ – έρευνα μεταγραφών: Ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έχοντας το πιο δύσκολο πρόγραμμα, έκανε τις περισσότερες μεταγραφές. Έτσι, μπορεί να πει κανείς, πως στέφθηκε «πρωταθλητής» της μεταγραφικής περιόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν δικούς τους τους Ραφίνια, Ρούμπεν Βινάγκρε, Γιαν Εμβιλά, Πέπε, Μπρούμα, Μοχάμεντ Ντράγκερ, Χοσέ Χολέμπας, Τιάγκο Σίλβα, Απόστολος Αποστολόπουλος και Έντμουντ Κρίστινσον.

Δαπάνησε περίπου 5.5 εκατομμύρια για να ενισχύσει το ρόστερ του και ο παίχτης που έχει συνεισφέρει περισσότερο έως τώρα είναι ο Γιαν Εμβιλά, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 19 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις και έχει 1 γκολ και 1 ασσίστ.

Σούπερ Λιγκ – έρευνα μεταγραφών: Ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» είχαν ένα πλούσιο μεταγραφικά καλοκαίρι και έκαναν αρκετές προσθήκες σε μία προσπάθεια να παρουσιαστούν άκρως ανταγωνιστικοί στο φετινό πρωτάθλημα. Επένδυσε κυρίως σε παίχτες της Ιβηρικής Χερσονήσου και Ισπανόφωνους ποδοσφαιριστές. Απέκτησε τους Αϊτόρ, Λούκας Βιγιαφάνες, Σαβιέρ, Αντονίτο, Χουάνκαρ, Φακούντο Σάντσεθ, Μαουρίσιο, Φραν Βέλεθ και Φώτη Ιωαννίδη.

Μπορεί να έκανες αρκετές μεταγραφές, ωστόσο δεν σπατάλησε καθόλου χρήματα. Ο παίχτης που έχει συνεισφέρει αρκετά είναι ο Λούκας Βιγιαφάνες, που έχει 1 γκολ σε 8 αγώνες και η παρουσία του στο γήπεδο κάνει πιο δημιουργικό τον Παναθηναϊκό.

Σούπερ Λιγκ – έρευνα μεταγραφών: Η ΑΕΚ

Η «Ένωση» αποφάσισε να επενδύσει σε έμπειρους παίχτες, εμπλουτίζοντας τους με νεαρά παιδιά, που θα μπορέσουν να προσφέρουν στο μέλλον. Οι «κιτρινόμαυροι» απέκτησαν τους Καρίμ Ανσαριφάρντ, Λιβάι Γκαρσία, Γέβγεν Σάκχοφ, Εμάνουελ Ινσούα, Νασίμ Χνίντ, Μουαμέρ Τάνκοβιτς, Ιόνουτ Νεντελτσιάρου, Βένταντ Ραντόνια, Πέταρ Καράκλαγιτς και Μπριλ Ενομπακάρε.

Η ΑΕΚ έκανε αρκετές προσθήκες και δαπάνησε συνολικά ένα ποσό ύψους 3.850.000 ευρώ για να ενισχύσει το ρόστερ της. Ο κορυφαίος όλων έως τώρα είναι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό στράικερ να πετυχαίνει 7 γκολ σε 12 συμμετοχές.

Σούπερ Λιγκ – έρευνα μεταγραφών: Ο ΠΑΟΚ

Ο «δικέφαλος του βορρά» ήταν από τις ομάδες, που ενισχύθηκαν αρκετά το καλοκαίρι, θέλοντας να κάνει μία καλή πορεία τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τους Τόμας Μούργκ, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Στέφαν Σβαμπ, Νινούα, Μούσα Ουαγκέ, Γιώργο Βρακά, Αντόνιο Τσόλακ και Άντριαν Περέιρα.

Για τις φετινές μεταγραφές έβγαλε από το ταμείο του 6.8 εκατομμύρια ευρώ και ο παίχτης που έχει προσφέρει τα μέγιστα είναι ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, καθώς μετράει σε 21 αγώνες 5 γκολ.

Σούπερ Λιγκ – έρευνα μεταγραφών: Ο Άρης

Οι Θεσσαλονικείς έχουν εντυπωσιάσει με τις έως τώρα εμφανίσεις τους και έχουν κάνει αρκετές προσθήκες το καλοκαίρι για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί. Απέκτησαν τους Ζαντέ Σίλβα, Γιόχαν Μπεναλουάν, Μάριο Σιαμπάνη, Έργκις Κάτσε, Απόστολο Μαρτίνη, Ματέο Γκαρσία, Ζαχαρί Μπουσέ, Αλί Αντέμ, Κρίστιαν Λόπεθ, Τόνι Ντάτκοβιτς, Τζέιμς Τζέγκο, Κριστιάν Γκανέα, Δημήτρη Μάνο και Εμάνουελ Σάκιτς.

Σπατάλησε κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ, όμως αρκετοί έχουν βοηθήσει την ομάδα έως τώρα, μεταξύ αυτών ο Μάνος με 2 γκολ σε 12 αγώνες και ο Σίλβα με 1 ασσίστ σε 10 παιχνίδια.

Σούπερ Λιγκ – έρευνα μεταγραφών: Ο ΟΦΗ

Οι Ηρακλειώτες έκαναν αρκετές μεταγραφές προκειμένου να συνεχίσουν να κάνουν καλές χρονιές και να παραμένουν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Επένδυσαν στους Ζόναθαν Ντε Γκούζμαν, Κωσταντίνο Μπαλογιάννη, Οδυσσέα Λυμπεράκη, Στάρτζεον, Απόστολο Γιάννου, Ναζαρένο Σολίς, Αλέξανδρο Γκαργκαλατζίδη, Απόστολο Διαμαντή, Μπόι Βάτερμαν, Βαχίντ Σελίμοβιτς, Φρίξο Γρίβα, Πραξιτέλη Βούρο, Σαρδινέρο και Αμπντούλ Ραχμάν Ουές.

Ο ΟΦΗ παρά τις αρκετές προσθήκες κινήθηκε πιο οικονομικά, κάνοντας προσθήκες κυρίως δανεικών και ελεύθερων. Ο Σαρδινέρο είναι ο ποδοσφαιριστής με την μεγαλύτερη συνεισφορά, αφού σε 12 αγώνες μετράει 4 γκολ, ενώ εξίσου καλές εμφανίσεις πραγματοποιεί ο Στάρτζεον με 4 γκολ σε 11 παιχνίδια.

Σούπερ Λιγκ – έρευνα μεταγραφών: Ο Ατρόμητος

Η ομάδα των δυτικών προαστείων έκανε και αυτή αρκετές μεταγραφές και ενισχύθηκε σημαντικά ενόψει της φετινής σεζόν. Οι Περιστεριώτες επένδυσαν στους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, Μπόγιαν Μάτιτς, Χουάν Μουνίθ, Γιάννη Οικονομίδη, Λούκας Γκαλβάο, Γιόσιπ Τομάσεβιτς, Αμίρ Αγκάγιεφ, Αντρέα Γιαννιώτη και Πάτρικ Σάλομον.

Οι μεταγραφές που έκαναν δεν τους στοίχησαν ακριβά, καθώς οι προσθήκες που έκαναν, ήταν ή δανεικοί ή ελεύθεροι. Ο παίχτης που έχει συνεισφέρει περισσότερο από τις μεταγραφές είναι ο Μουνίθ που σε 8 αγώνες έχει 1 γκολ. Ενώ, και οι Γιαννιώτης και Χριστοδουλόπουλος έχουν προσφέρει.

Σούπερ Λιγκ – έρευνα μεταγραφών: Ο Αστέρας Τρίπολης

Οι Αρκάδες κινήθηκαν σε πιο «ρηχά» νερά και έκαναν λιγότερες μεταγραφές συγκριτικά με άλλες ομάδες. Απέκτησαν τους Λεο Τιλίκα, Πέπε Καστάνιο, Ρούμπεν Γκαρσία, Ροντρίγκο Γκόμεζ, Φώτη Σγουρή, Φεντερίκο Άλβαρεζ και Μπράιαν Ορόσκο.

Δύο είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν έχουν ξεχωρίσει έως τώρα. Ο Τιλίκα μετράει 2 ασσίστ σε 13 αγώνες, ενώ 2 ασσίστ έχει και ο Άλβαρεζ αλλά σε 7 αναμετρήσεις.

Σούπερ Λιγκ – έρευνα μεταγραφών: Ο Βόλος

Ο Βόλος έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις έως τώρα και έχει δημιουργήσει ένα αρκετά ανταγωνιστικό σύνολο. Το καλοκαίρι έκαναν αρκετές προσθήκες και απέκτησαν πολλούς ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων τους Αμρ Ουάρντα, Ζαν Μπαριέντος, Ντάαν Ριένστρα, Μπορίς Κλέιμαν, Γιάννη Κιακό, Χουλιάν Μπαρτόλο, Ροντρίγκο Κολόμπο, Συμεών Παπαδόπουλο, Σίμον Λούντεβαλ, Τάσο Κρητικό, Τάσο Δουβίκα, Σωτήρη Νίνη, Σαλβαδόρ Σάντσεζ, Τέκιο, Χουάν Χοσέ Περέα και Νίκολα Μαρτίνεζ.

Οι Θεσσαλοί έκαναν και αυτοί πιο οικονομικές επενδύσεις, καθώς απέκτησαν κυρίως δανεικούς και ελεύθερους. Έχουν βοηθήσει αρκετές μεταγραφές την ομάδα, ωστόσο ο 21χρονος Δουβίκας με 5 γκολ σε 13 αγώνες ξεχωρίζει.

Σούπερ Λιγκ – έρευνα μεταγραφών: Ο ΠΑΣ Γιάννινα

Οι Ηπειρώτες έκαναν αρκετές προσθήκες προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο βεβαρυμμένο αγωνιστικό πρόγραμμα της Σούπερ Λιγκ. Κινήθηκαν κυρίως για νεαρούς ποδοσφαιριστές, προσθέτοντας ταυτόχρονα και μερικούς πιο έμπειρους. Απέκτησαν τους Γιώργο Δούμτση, Χουάν Ντομίνγκεζ, Μανώλη Σάλιακα, Μάρβιν Πέρσμαν, Γιάννη Κάργα, Μαξίμ Νάτιντσικ, Ροντρίγκο Εραμούσπε και Φαμπρίτσιο Μπρένερ

Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» ενίσχυσε την ομάδα με αρκετούς ελεύθερους ποδοσφαιριστές. Ο Εραμούσπε είναι μια από τις μεταγραφές που έχει προσφέρει αρκετά έως τώρα, σκοράροντας 1 γκολ και μοιράζοντας 2 ασσίστ σε 11 αγώνες.

Σούπερ Λιγκ – έρευνα μεταγραφών: Ο Απόλλων Σμύρνης

Η «ελαφρά ταξιαρχία» έκανε αρκετές προσθήκες στο ρόστερ της για να κάνει μια καλή σεζόν στην Σούπερ Λιγκ. Απέκτησε κυρίως έμπειρους ποδοσφαιριστές, μεταξύ αυτών τους Χρήστο Λισγάρα, Μάρκ Φερνάντεθ, Σωτήρη Τσιλούλη, Αμπιόλα, Ντάουντα, Ντομίνγκες, Νταβίνο Βέρχουλστ, Δημήτρη Μπαξεβανίδη, Κωσταντίνο Κότσαρη, Αντίλ Ραϊλί, Άντονι Μουνιέ, Νίκο Γιαννακόπουλο, Κάρλο Μπρούτσιτς και Ρίτσι Κιτοκό.

Οι νεοφώτιστοι απέκτησαν ελεύθερους ποδοσφαριστές και αυτός που ξεχωρίζει έως τώρα, είναι ο γκολκίπερ Βέρχουλστ, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις σε 10 συμμετοχές.

Σούπερ Λιγκ – έρευνα μεταγραφών: Η ΑΕΛ

Η «βασίλισσα του κάμπου» μπορεί να μην θυμίζει σε τίποτα μία βασίλισσα εντός γηπέδου, ωστόσο έκανε αρκετές προσθήκες την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Απέκτησε τους Σπύρο Γλυνό, Νίκολα Τρούγιτς, Βλάντιμιρ Μπάγιτς, Ορέστη Γρηγορόπουλο, Γιώργο Μαϊδάνο, Βαγγέλη Πλατέλλα, Φιορίν Ντούρμισαϊ, Τιμ Σπαρβ, Αλέξανδρο Νικολιά, Νίκο Γκοτζαμανίδη, Ιωάννης Κωστή και Χαμζά Γιουνές.

Η Λάρισα έχει αποκτήσει μόνο ποδοσφαιριστές ως ελεύθερους χωρίς να έχουν καταφέρει να συνεισφέρουν όλοι, ωστόσο η μεταγραφή που ξεχωρίζει, είναι αυτή του Τιμ Σπαρβ, που έχει μοιράσει 1 ασσίστ σε 11 παιχνίδια.

Σούπερ Λιγκ – έρευνα μεταγραφών: Ο Παναιτωλικός

Οι Αγρινιώτες έχουν κάνει και αυτοί αρκετές προσθήκες το καλοκαίρι. Απέκτησαν τους Χαβιέρ Μεντόσα, Νίκο Βέργο, Νικολά Ματσόλα, Νίκο Μελισσά, Αριστοτέλη Καρασαλίδη, Πάολο Μεντίνα, Βάντερσον, Χοακίν Αρσούρα, Αντόνιο Γιάκολις και Μοχάμεντ Ρέζα Αζαντί.

Σε ελεύθερους και δανεικούς επένδυσαν τα «καναρίνια» και η μεταγραφή που ξεχωρίζει έως τώρα, είναι αυτή του Βέργου, που έχει 2 γκολ σε 13 αγώνες.

Σούπερ Λιγκ – έρευνα μεταγραφών: Η Λαμία

Η Λαμία μπορεί να μην τα έχει πάει καλά έως τώρα στην σεζόν, ωστόσο έχει κάνει προσθήκες. Απέκτησε τους Κωνσταντίνο Προβυδάκη, Γιώργο Σαραμαντά, Άγγελο Ζιούλη. Τους Ζήση Χατζηστραβό, Γκούγκα Παλαβαντισβίλι, Μπαχάνα Αραμπούλι, Θεόδωρο Βασιλακάκη. Τους Κώστα Σταμούλη, Μίλος Ντέλετιτς και Θανάση Μαργαρίτη.

Ενισχύθηκε κυρίως με δανεικούς και οι δύο που ξεχωρίζουν έως τώρα, είναι οι Ντέλετιτς (7 εμφ.) και Χατζηστραβός (4 εμφ.) με 1 γκολ και μία 1 σσίστ αντίστοιχα.

Δείτε ακόμη:

Αποχωρεί από τη Φόρμουλα 1 η Ινφίνιτι για τα …μάτια της ηλεκτροκίνησης 
Και στην Τουρκία βαρέθηκαν τα καμώματα Λιβάγια!
Η στάση ζωής του χαροκαμένου σέντερ των Τίμπεργουλβς, Καρλ-Άντονι Τάουνς
Exit mobile version