Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσπιές lockdown: Σε αυστηρή καραντίνα έως τη Δευτέρα
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσπιές lockdown: Σε αυστηρή καραντίνα έως τη Δευτέρα

Θεσπιές lockdown: Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Αρχές της χώρας λόγω του φόβου αναζωπύρωσης των κρουσμάτων τις μέρες των γιορτών.

Θεσπιές lockdown: Σε εγρήγορση βρίσκονται οι Αρχές της χώρας λόγω του φόβου αναζωπύρωσης των κρουσμάτων τις μέρες των γιορτών. Χθες η γγ Πολιτικής Προστασίας πήρε την απόφαση, μετά την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στις Θεσπιές Βοιωτίας, να επιβάλει καθολικό lockdown. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η γγ Πολιτικής Προστασίας με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν εισηγήσεων του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργου Ντασιώτη, της Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού έλαβε τα εξής περιοριστικά μέτρα:

-Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας

-Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Τοπικής Κοινότητας

-Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών

-Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, click away κλπ)

Έλεγχοι της αστυνομίας

Επίσης:

-Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Θεσπιέων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων

-Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί

-Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Τοπικής Κοινότητας.

-Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Παρασκευή 25-12-2020 και ώρα 06:00 μέχρι τη Δευτέρα 28-12-2020, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid 19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Υπενθυμίζεται ότι την παράταση του αυστηρού lockdown σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Κοζάνη έως τα ξημερώματα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου αποφάσισε η γγ Πολιτικής Προστασίας.

πολίτης περπατά στον άδειο δρόμο το βράδυ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις