Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Χάλασε η συντήρηση του ψυγείου: Βρείτε λύση στο πρόβλημα
PLUS

Χάλασε η συντήρηση του ψυγείου: Βρείτε λύση στο πρόβλημα

Χάλασε η συντήρηση του ψυγείου: Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να μη χρειαστείς καν τεχνικό για την επισκευή του ψυγείου σου.

Χάλασε η συντήρηση του ψυγείου: Όλοι ξέρουμε πόσο άσχημο είναι, όταν συνειδητοποιείς πως το ψυγείο σου έχει βλάβη ή υπολειτουργεί. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να μη χρειαστείς καν τεχνικό για την επισκευή του ψυγείου σου. Ίσως φταίει κάτι ασήμαντο για το γεγονός ότι η συντήρηση δε δουλεύει αρκετά καλά. Από την άλλη πλευρά, μπορεί όντως να χρειάζεσαι έναν έμπειρο τεχνικό, για να εκτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς και να σου προτείνει την καλύτερη λύση.

Δε λειτουργεί ο θερμοστάτης του ψυγείου

Ο θερμοστάτης είναι ο βασικός ύποπτος, όταν το ψυγείο αρχίζει να παρουσιάζει προβλήματα. Αν δεν δουλεύει η συντήρηση του ψυγείου ενώ δουλεύει η κατάψυξη, ο έλεγχος του θερμοστάτη πρέπει να γίνει βασική προτεραιότητα για σένα. Μια πρώτη πιθανότητα είναι, να έχει ρυθμιστεί σε λάθος θερμοκρασία, κατά λάθος. Για παράδειγμα, αν ρυθμίζεις τη θερμοκρασία της συντήρησης με την κλασική ροδέλα στο εσωτερικό του ψυγείου, μπορεί να έχει μετακινηθεί σε πιο ζεστή θερμοκρασία, χωρίς να το έχεις αντιληφθεί.

Συνεπώς, πρέπει να ρίξεις μια ματιά μέσα στο ψυγείο και να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία πιο χαμηλά. Αν αυτό δε λειτουργήσει, τότε είναι πιθανό να υπάρχει πραγματικά πρόβλημα με το θερμοστάτη. Αν η συντήρηση του ψυγείου αδυνατεί να φτάσει χαμηλές θερμοκρασίες, είναι πιθανό το εξάρτημα αυτό να έχει κολλήσει ή να έχει χαλάσει. Πρέπει να καλέσεις έναν εξειδικευμένο τεχνικό, για να διαπιστώσει αν όντως χάλασε ο θερμοστάτης και να τον αντικαταστήσει με έναν καινούργιο.

Ψυγείο

Το λάστιχο της πόρτας έχει χαλαρώσει

Αν η συντήρηση του ψυγείου μοιάζει να λειτουργεί, αλλά δεν κρατάει κρύα τα τρόφιμα, ίσως είναι καιρός να αλλάξεις λάστιχο στην πόρτα. Το λάστιχο της πόρτας του ψυγείου μπορεί να χαλαρώσει με τα χρόνια, ειδικά αν έχεις την τάση να τοποθετείς βαριά αντικείμενα στα ράφια της. Ωστόσο, το πώς να αλλάξεις το λάστιχο στο ψυγείο δεν είναι πολύ δύσκολο και μπορείς να το καταφέρεις πολύ οικονομικά, ακόμα και χωρίς βοήθεια από επαγγελματία.

Φυσικά, αν το ψυγείο σου είναι σχετικά καινούργιο, τότε δεν έχει νόημα να συζητάμε για τέτοιου είδους πρόβλημα. Επίσης, αν δεν έχεις παρατηρήσει καμία χαλάρωση στο λάστιχο της πόρτας, λογικά δε χρειάζεται να σε ανησυχεί αυτό. Η χαλάρωση του λάστιχου αφορά, κυρίως, σε παλιά ψυγεία, όπου δεν δουλεύει η συντήρηση του ψυγείου ενώ δουλεύει η κατάψυξη.

Χρειάζεται συμπλήρωση ψυκτικού υγρού

Πόσο καιρό έχεις να ελέγξεις, αν το ψυγείο σου έχει αρκετό ψυκτικό υγρό; Το ψυκτικό υγρό ή αλλιώς φρέον, κυκλοφορεί μέσα στα σωληνάκια του ψυγείου σου και φροντίζει, ώστε να παράγεται κρύος αέρας στο εσωτερικό της συσκευής. Η συμπλήρωση ψυκτικού υγρού δεν απαιτείται συχνά. Παρόλα αυτά, αν έχεις χρόνια να το ελέγξεις ή αν έχεις διαρροή σε κάποιο σωληνάκι του ψυγείου, πρέπει να καλέσεις τεχνικό, για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Το να αναπληρώσεις το φρέον δεν είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία. Ωστόσο, ο τεχνικός θα μπορέσει να βρει την εξήγηση και την αιτία που παρουσιάστηκε έλλειψη εξαρχής. Έτσι, θα μπορέσει να βρει για σένα μια πιο μόνιμη λύση, που θα εξασφαλίσει την υγιή λειτουργία της συντήρησης στο ψυγείο.

ψυγείο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις