Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σπίτι μυρωδιά: Μυστικά για να μοσχομυρίζει
PLUS

Σπίτι μυρωδιά: Μυστικά για να μοσχομυρίζει

Σπίτι μυρωδιά: Τέσσερα μυστικά για να μοσχοβολάει το σπίτι μας

Σπίτι μυρωδιά: Το να μυρίζει ωραία το σπίτι μας είναι κάτι που όλοι επιθυμούμε. Μερικές φορές όμως ακόμα κι αν διατηρούμε το χώρο μας καθαρό, ακόμα και αν αερίζουμε συχνά τα δωμάτια, αισθανόμαστε πως το σπίτι δεν μυρίζει όσο όμορφα όσο θα θέλαμε. Πώς μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό; Ιδού 4  μυστικά:

1.Αρωματικά κεριά.  Η πιο συνηθισμένη και αποτελεσματική λύση. Στο εμπόριο κυκλοφορούν κεριά με διάφορα αρώματα για να επιλέξετε.

2. Αρωματικό σπρέι. Το καλύτερο είναι να φτιάξεις το δικό σου στο σπίτι. Μια πολύ εύκολη συνταγή είναι να αναμείξεις ζεστό νερό, μαγειρική σόδα και λεμόνι ή μπορείς να διαλύσεις λίγες σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο μέσα σε νερό. Όποιο μείγμα και αν επιλέξεις, φρόντισε να το τοποθετήσεις σε ένα πλαστικό δοχείο σπρέι, ώστε να ψεκάζεις ανά διαστήματα τον χώρο σου.

3. Ποτ πουρί. Τοποθέτησε ποτ πουρί σε διάφορα βαζάκια και διακόσμησε το σπίτι σου. Εκτός από αυτό που μπορείς να αγοράσεις, μπορείς να κάνεις και δικό με φλούδες από αποξηραμένο μήλο, πορτοκάλι και λεμόνι και να προσθέσεις στην σύνθεσή σου ξυλάκια κανέλας και αποξηραμένα γαρύφαλλα.

4. Φυτά. Μπορείς να διακοσμήσεις το σπίτι με φυτά εσωτερικών χώρων και έτσι θα κατοχυρώσεις πως το σπίτι σου θα μυρίζει όμορφα. Μπορείς να επιλέξεις φυτά όπως είναι η λεβάντα ή ο βασιλικός.

λεβάντα με πεταλούδα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις