Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία Sputnik-V: Χωρίς παρενέργειες το 85% των εμβολιασθέντων
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία Sputnik-V: Χωρίς παρενέργειες το 85% των εμβολιασθέντων

Ρωσία Sputnik-V: «Το εμβόλιο Sputnik-V δεν συνιστά καμία απειλή για εκείνους που το έχουν κάνει», δήλωσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας

Ρωσία Sputnik-V: Ευχάριστα είναι τα νέα σχετικά με το εμβόλιο Sputnik – V κατά του κορονοϊού, καθώς σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή του Ινστιτούτου Γκαμαλέι της Μόσχας, που ανέπτυξε το ρωσικό εμβόλιο, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ οι ειδικοί δεν παρατηρούν καμία παρενέργεια στο 85% των εμβολιασθέντων. «Με βάση τις τρεις φάσεις των κλινικών δοκιμών κατεγράφη το εξής συμπέρασμα: ότι το 85% των εμβολιασθέντων δεν παρουσιάζουν καμία παρενέργεια… Το εμβόλιο Sputnik-V δεν συνιστά καμία απειλή για εκείνους που το έχουν κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο Γκίντσμπουργκ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που είχε ως θέμα τη διάθεση του εμβολίου στη Αργεντινή.

Από εκεί και πέρα, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, Ντενίς Μαντούροφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RBK, η χώρα θα παραγάγει 30 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik-V έως τον Ιούνιο του 2021, αλλά αυτό ενδέχεται να συμβεί και νωρίτερα, δήλωσε  Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Δεκέμβριο θα παραχθούν περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

δειίγμα κορονοϊού σε εργαστήριο

Η τιμή θα μειώνεται – Στα «σκαριά» υγρή και στερεά μορφή του εμβολίου

«Τον Ιανουάριο με βάση τους αναπροσαρμοσμένους σχεδιασμούς θα υπάρχουν 3,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, στην συνέχεια έως τον Απρίλιο θα παραχθούν 18 εκατομμύρια δόσεις και έως τον Ιούνιο θα φθάσουμε τα 30 εκατομμύρια δόσεις. Ωστόσο είμαι κατά κάποιο τρόπο αισιόδοξος ότι αυτό μπορεί να συμβεί νωρίτερα», δήλωσε ο Μαντούροφ.

Ο Ρώσος υπουργός είπε επίσης ότι η τιμή του εμβολίου Sputnik-V θα μειώνεται στον βαθμό που μαζικοποιείται η παραγωγή του και ότι αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η διαδικασία έγκρισης της υγρής μορφής του εμβολίου, ενώ τον επόμενο χρόνο θα αρχίσει η παραγωγή του εμβολίου σε στερεά μορφή, μορφή σκόνης η οποία θα μετατρέπεται σε διάλυμα που θα χορηγείται ενδομυϊκά.

δείγματα κορονοϊού στο εργαστήριο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις