Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αυστρία κορονοϊός νέα: Την Κυριακή ξεκινούν οι εμβολιασμοί
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία κορονοϊός νέα: Την Κυριακή ξεκινούν οι εμβολιασμοί

Αυστρία κορονοϊός νέα: Πρώτα θα εμβολιαστούν άτομα άτομα υψηλού κινδύνου ηλικίας άνω των 80 ετών, οι οποίοι έχουν προσφερθεί εθελοντικά

Αυστρία κορονοϊός νέα: Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο ομοσπονδιακός Καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπαστιάν Κουρτς από κοινού με τον υπουργό Υγείας  Ρούντολφ Άνσομπερ ανακοίνωσαν πως οι πρώτες δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού θα παραδοθούν το ερχόμενο Σάββατο 26 Δεκεμβρίου στη χώρα και την επομένη, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα αρχίσουν στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης οι πρώτοι εμβολιασμοί. Όπως έγινε γνωστό από την Ούρσουλα Βίντερμαν-Σμιντ, την πρόεδρο της Αυστριακής Εταιρείας Εμβολιασμών πρώτα θα εμβολιαστούν άτομα άτομα υψηλού κινδύνου ηλικίας άνω των 80 ετών, οι οποίοι έχουν προσφερθεί εθελοντικά. Η κ. Βίντερμαν-Σμιντ μαζί με τον πρόεδρο του Ιατρικού Επιμελητηρίου Τόμας Σεκερες θα προβούν σε αυτούς τους πρώτους εμβολιασμούς.

Όπως επισήμανε στις δηλώσεις του ο Αυστριακός καγκελάριος, η θνησιμότητα σε ανθρώπους άνω των 75 ετών, οι οποίοι έχουν μολυνθεί με SARS-CoV-2, ανέρχεται σε 10%, ενώ στις ηλικίες άνω των 85 ετών, ο ένας στους τέσσερις δεν επιβιώνει. Ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας «πολύ θετικό» το γεγονός ότι θα ξεκινήσουν συγχρόνως σε όλη την Αυστρία οι εμβολιασμοί, ανέφερε ότι μέσα στους πρώτους τρεις μήνες της νέας χρονιάς πρόκειται να παραδοθούν στην Αυστρία δόσεις εμβολίων της Pfizer/Biontech, 240.000 τον Ιανουάριο, 230.000 τον Φεβρουάριο και 375.000 τον Μάρτιο, και ευελπιστεί ότι θα εγκριθούν γρήγορα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα εμβόλια.

μπουκαλάκια για εμβόλια
Δείτε ακόμα:
Δεν βρέθηκε ίχνος αλκοόλ ή ναρκωτικών στον οργανισμό του Μαραντόνα
Οδηγίες για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά εν μέσω πανδημίας
Βγήκε ραντεβού με 22χρονη και τη σκότωσε – Η στιγμή που βγάζει το πτώμα της από το ξενοδοχείο
Γαλλία: Νεκρός ο 48χρονος που σκότωσε τους τρεις αστυνομικούς
Απονομή χάρης στον Τζορτζ Παπαδόπουλο και σε άλλους 14 από τον Τραμπ
Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου για τα Χριστούγεννα
Απορρίφθηκε από τον Τραμπ το σχέδιο νόμου για τόνωση της οικονομίας – «Αληθινή ντροπή οι διατάξεις»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις