Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μετάλλαξη κορονοϊού Βρετανία: Σε κατάσταση συναγερμού η Ευρώπη
ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη κορονοϊού Βρετανία: Σε κατάσταση συναγερμού η Ευρώπη

Μετάλλαξη κορονοϊού Βρετανία: Ωστόσο και για την ώρα δεν θεωρείται πιο επικίνδυνος. 

Μετάλλαξη κορονοϊού Βρετανία: Η μία μετά την άλλη ευρωπαϊκή χώρα μπαίνει εκ νέου σε καραντίνα λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Το Λονδίνο μπήκε ξανά σε lockdown ενώ τον ίδιο δρόμο ακολουθούν η Ιταλία και η Γερμανία. Ωστόσο αυτό που προκαλεί τεράστια ανησυχία είναι μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που εμφανίστηκε στη Βρετανία. Μάλιστα ο ΠΟΥ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρχές της Βρετανίας καθώς η νέα αυτή μετάλλαξη φαίνεται να μεταδίδεται πολύ ευκολότερα σε σχέση με την αρχική μορφή του κορονοϊού. Ωστόσο και για την ώρα δεν θεωρείται πιο επικίνδυνος. Σύμφωνα με το BBC, η ίδια μετάλλαξη έχει εντοπιστεί επίσης στις Κάτω Χώρες, τη Δανία και την Αυστραλία.

Στο πλαίσιο αυτό, το Βέλγιο ανακοίνωσε πως θα αναστείλει τις πτήσεις και τα δρομολόγια των τρένων από τη Βρετανία από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (01.00 ώρα Ελλάδας). Την ίδια ώρα, η Γερμανία εξετάζει «σοβαρά» το ενδεχόμενο αναστολής των πτήσεων από τη Βρετανία και τη Νότια Αφρική. Νωρίτερα, η κυβέρνηση στην Ολλανδία ανέστειλε όλες τις επιβατικές πτήσεις από τη Βρετανία μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2021. Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας «συνιστά να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο οποιαδήποτε εισαγωγή αυτής της μετάλλαξης του ιού από το Ηνωμένο Βασίλειο, περιορίζοντας και/ή ελέγχοντας την κίνηση επιβατών από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Δημόπουλος: Η μετάλλαξη του ιού δεν επηρεάζει το εμβόλιο

Στο μεταξύ στη νέα μετάλλαξη του κορονοϊού αναφέρθηκε μιλώντας στο Open, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος. Ο κ. Δημόπουλος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι όντως προβληματίζει η μετάλλαξη γιατί ουσιαστικά ακόμα γίνεται προσπάθεια ανάλυσή της, ωστόσο όπως υπογράμμισε «οποιαδήποτε μετάλλαξη και αν συμβεί στον κορονοϊό, δεν πρόκειται να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων που έχουν ή θα πάρουν έγκριση». Παράλληλα είπε ότι αυτό που σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται σχετικά με τη μετάλλαξη είναι ότι μεταδίδεται πιο γρήγορα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις