Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά στις φυλακές: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος στο Μαλανδρίνο
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά στις φυλακές: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος στο Μαλανδρίνο

Ναρκωτικά στις φυλακές: Στο Μαλανδρίνο συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος επιχείρησε να εισαγάγει ναρκωτικά στις φυλακές.

Ναρκωτικά στις φυλακές: Για δεύτερη φορά, σε χρονικό διάστημα λίγο πάρα πάνω από μήνα, σωφρονιστικός υπάλληλος συλλαμβάνεται να μεταφέρει ναρκωτικά στο σωφρονιστικό ίδρυμα στο οποίο υπηρετούσε έως τώρα.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μετά τη σύλληψη άλλου σωφρονιστικού υπαλλήλου στις φυλακές Κορυδαλλού για τον ίδιο λόγο, αυτή τη φορά, αστυνομικοί του Τμήματος Δωρίδας, πέρασαν χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου, ο οποίος, κατηγορείται, ότι επιχείρησε να εισάγει ναρκωτικές ουσίες στο προαναφερόμενο Κατάστημα Κράτησης. Ειδικότερα, λέει η Αστυνομία, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντοπίστηκε ο συλληφθείς στην κεντρική είσοδο του Καταστήματος Κράτησης Μαλανδρίνου και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 345 γρ. χασίς και 108 γρ. ηρωίνης, 2 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και άλλα προσωπικά έγγραφα. Επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα του συλληφθέντα.

Η έρευνα που συνεχίζεται ελπίζεται μέσα και από την αξιοποίηση των τηλεφωνικών επαφών του σωφρονιστικού να καταδείξει ποιοι ήταν οι προμηθευτές εκτός φυλακής και ποιοι οι επίδοξοι παραλήπτες εντός του καταστήματος του Μαλανδρίνου. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ κινήθηκαν άμεσα οι διαδικασίες πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος του.

Σε άλλη περίπτωση, αναφέρεται από τη Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής, της οποίας προΐσταται η κα Σοφία Νικολάου, από διενέργεια έρευνας εντοπίστηκαν σε κοινόχρηστο χώρο στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, επτά συσκευασίες που περιείχαν 21,9 γρ. χασίς, 18,8 γρ. ηρωίνη και 18,3)γρ. κοκαΐνη. Άμεσα, τονίζεται, ενημερώθηκε η αρμόδια αστυνομική και εισαγγελική Αρχή, ενώ διενεργείται παράλληλα πειθαρχικός έλεγχος.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Νοεμβρίου, στη σύλληψη σωφρονιστικού υπαλλήλου που προσπάθησε να εισάγει ηρωίνη και κάνναβη στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, προχώρησαν στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Ναρκωτικά ευρήματα ΕΛΑΣ

Στην κατοχή του και από την έρευνα, που επακολούθησε στην οικία και το αυτοκίνητό του, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους 125 γραμμαρίων, δύο συσκευασίες κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους 810 γραμμαρίων, πιστόλι με δύο γεμιστήρες και δέκα φυσίγγια, κινητό τηλέφωνο και 38.750 ευρώ.

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής ξεκίνησε ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Ναρκωτικά Ευρήματα ΕΛΑΣ
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις