Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοϊός Ελλάδα – διασωληνωμένοι: Μόνο με διψήφιο αριθμό θα είμαστε σε «ασφαλή νερά»
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός Ελλάδα – διασωληνωμένοι: Μόνο με διψήφιο αριθμό θα είμαστε σε «ασφαλή νερά»

Κορονοϊός Ελλάδα - διασωληνωμένοι: «Είμαστε σε μια εύθραυστη ισορροπία» τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου»

Κορονοϊός Ελλάδα – διασωληνωμένοι: Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στις γιορτές προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε νέα έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού προειδοποιούν οι ειδικοί. Για το θέμα μίλησε στο MEGA ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουν τα μέτρα και υπογραμμίζοντας ότι τα ρεβεγιόν θα πρέπει να γίνουν με όσο το δυνατόν λιγότερα άτομα. «Αποκλιμάκωση θα υπάρξει όταν θα δούμε διψήφιο αριθμό στους διασωληνωμένους», είπε σχετικά. «Μόνο τότε, παράλληλα με τον αριθμό των κρουσμάτων, θα έχουμε μπει σε ασφαλή νερά», υπογράμμισε. Η πίεση στο σύστημα υγείας και ειδικά στις ΜΕΘ συνεχίζεται, συμπλήρωσε από την πλευρά του ο κ. Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ νοσοκομείου «Παπανικολάου».

Ζήτημα είναι αν υπάρχουν μία με δύο κλίνες ΜΕΘ όταν εφημερεύουμε, είπε, τονίζοντας ότι «είμαστε σε μια εύθραυστη ισορροπία» και εξέφρασε την ανησυχία του για την κινητικότητα στις εορτές. «Το δεύτερο κύμα δεν έχει τελειώσει», προειδοποίησε. Στην εκπομπή μίλησε και ο πρώτος Έλληνας γιατρός που έχει εμβολιαστεί παγκοσμίως. Ο κ. Δημήτρης Τζαχάνης, αναπληρωτής καθηγητής Αιματολογίας Πανεπιστημίου Καλιφόρνια, τόνισε ότι δεν είχε κάποια σημαντική παρενέργεια από τον εμβολιασμό. Το μόνο που αισθάνθηκε ήταν λίγος πόνος στο μπράτσο που κράτησε για μία μέρα. Την ίδια μέρα μάλιστα ο γιατρός εργάστηκε κανονικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις