Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σάκης Αρναούτογλου: Γιατί είναι γρίφος ο καιρός για τα Χριστούγεννα
ΕΛΛΑΔΑ

Σάκης Αρναούτογλου: Γιατί είναι γρίφος ο καιρός για τα Χριστούγεννα

Σάκης Αρναούτογλου:Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο της ΕΡΤ, είναι πιθανό να δούμε χιόνια τις ημέρες των γιορτών όμως αυτό δεν μπορεί ακόμα να ειπωθεί με βεβαιότητα.

Σάκης Αρναούτογλου: Αντίστροφα μετράμε πλέον για τα Χριστούγεννα, που φέτος θα είναι εντελώς διαφορετικά και… μοναχικά – κι αν υπάρχει κάτι που μπορεί να “συμβάλλει” στην καλή διάθεση που θέλουμε, είναι ο καιρός! Τι καιρό θα κάνει όμως; Ξέρουμε; Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που είναι όμως στον “αέρα”, ο καιρός κοντά στις ημέρες των Χριστουγέννων θα είναι ήπιος. Η θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 13 με 14 βαθμούς, ενώ θα υπάρχει ένα ελαφρύ βοριαδάκι Τετάρτη, Πέμπτη και ανήμερα των Χριστουγέννων θα γυρίσει προς νοτιά ανεβάζοντας τη θερμοκρασία. Θα υπάρχει παροδική συννεφιά, ενώ θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές, αλλά λίγες, κατά κανόνα σε δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Το καιρικό σκηνικό των Χριστουγέννων όμως δεν θα συνεχιστεί και την Πρωτοχρονιά όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Ο χειμώνας θα επιστρέψει δριμύτερος, φέρνοντας πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ψυχρές αέριες μάζες θα έρθουν από την Ευρώπη, επηρεάζοντας το κλίμα στη χώρα. Η μεσημβρινή ατμοσφαιρική κυκλοφορία δείχνει να επικρατεί με πολύ κρύο και χιόνια. Αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο…

Χιονάνθρωπος Χριστούγεννα κρύο χιόνι παγωνιά

Καιρός Χριστούγεννα 2020: Γρίφος!

Ο Σάκης Αρναούτογλου κάνει λόγο για «γρίφο» στις προγνώσεις του. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, για τις 25 Δεκεμβρίου όλα θα κριθούν από την κατεύθυνση που θα πάρουν «ψυχρές αέριες μάζες», οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν πλησιάσει τα Βαλκάνια. Τα προγνωστικά για τις καιρικές συνθήκες που θα προκύψουν σε δύο μέρες θα δείξουν αν από τις 26 Δεκεμβρίου σκοπεύουν να… πλησιάσουν προς τα εδώ.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο της ΕΡΤ, είναι πιθανό να δούμε χιόνια τις ημέρες των γιορτών όμως αυτό δεν μπορεί ακόμα να ειπωθεί με βεβαιότητα. Αν οι ψυχρές αέριες μάζες που θα κατευθυνθούν από την Ευρώπη κατέβουν και σε εμάς, ο Σάκης Αρναούτουγλου δεν αποκλείει ακόμα και χιονοπτώσεις σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερα υψόμετρα. Όπως και να έχει, εμείς θα προσπαθήσουμε να περάσουμε όμορφα, ευχόμενοι η χρονιά που πλησιάζει, να είναι γεμάτη καλά νέα και αγάπη!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις