Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

22

Σεπτεμβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δυτική Αττική lockdown: Σαρωτικοί οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.
ΕΛΛΑΔΑ

Δυτική Αττική lockdown: Σαρωτικοί οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ.

Δυτική Αττική lockdown: Το σχέδιο για τον περιορισμό του κορονοϊού περιλαμβάνει δύο βασικούς άξονες.

Δυτική Αττική lockdown: Σε κρίσιμη φάση μπαίνει ξανά η χώρα καθώς χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σκληρό lockdown σε σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα. Ιδιαίτερα αυξημένα είναι τα μέτρα ελέγχου από την ΕΛ.ΑΣ. Το σχέδιο για τον περιορισμό του κορονοϊού περιλαμβάνει δύο βασικούς άξονες: Πρώτον, εκτεταμένους ελέγχους από τον ΕΟΔΥ, που πραγματοποιούνται από κλιμάκια που έχουν μεταβεί στην περιοχή, πλαισιωμένα και από ψυχολόγους, οι οποίοι θα συμμετέχουν στην όλη προσπάθεια να πείσουν τον πληθυσμό να κάνει τα τεστ, και, δεύτερον, έντονη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ., η οποία προχωρά σε εντατικούς ελέγχους και παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί.

«Καλούμε όλους τους πολίτες να συνεργαστούν με όλες τις δυνάμεις τους και να συνδράμουν στις προσπάθειες ελέγχου μέσω rapid και μοριακών tests για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19», δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, και συμπλήρωσε: «Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα τους όλες αυτές τις ημέρες με κάθε πρόσφορο μέσο στήριξης, αλλά και με την απαιτούμενη αποφασιστικότητα όπου χρειαστεί».

Για την εφαρμογή των μέτρων, από πλευράς αστυνομίας με βάση τον σχεδιασμό που έχει κάνει η ΓΑΔΑ, έχουν μετακινηθεί δυνάμεις από άλλες περιοχές της Αττικής και από όλες τις υπηρεσίες και κυρίως ομάδες ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και Τροχαία, περιπολικά, αλλά και διμοιρίες μέτρων τάξης που θα παρέμβουν αν χρειαστεί.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν μπλόκα σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες που οδηγούν προς και από τις παραπάνω περιοχές και στους κόμβους αυτών, περιπολίες συνεχώς, με στόχευση στην βιομηχανική περιοχή, γύρω από καταυλισμούς Ρομά, στις αγορές και όπου θεωρείται ότι μπορεί να κινούνται άτομα που ενδεχομένως να μην τηρούν τους κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό. Οι έλεγχοι αφορούν στις άσκοπες μετακινήσεις, χρήση μάσκας και συνωστισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις