Πάρτι σε βίλες – Μύκονος: Επιστολή επιχειρηματιών στον Χρυσοχοΐδη

ΕΛΛΑΔΑ

Πάρτι σε βίλες – Μύκονος: Επιστολή επιχειρηματιών στον Χρυσοχοΐδη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πάρτι σε βίλες - Μύκονος: Η απίστευτη καταγγελία έρχεται από το Σωματείο Επιχειρήσεων Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου που με επιστολή προς τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

17.12.2020 | 09:52

Πάρτι σε βίλες – Μύκονος: Μπορεί να ακούγεται σοκαριστικό, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους και εκατομμύρια καταρρέουν οικονομικά εξαιτίας των σκληρών μέτρων που επιβάλλει η πανδημία της Covid, όμως συμβαίνει. Στη Μύκονο, το κοσμοπολίτικο νησί που το καλοκαίρι μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών λόγω των ανεξέλεγκτων κορονοπάρτι και των συνωστισμών σε διάσημα μπαρ, κανονίζουν… διασκέδαση για το Πάσχα! Μάλιστα, το Σωματείο Επιχειρήσεων Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου έστειλε ήδη επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Τα πριβέ πάρτι σε πολυτελείς βίλες της Μυκόνου με VIPs καλεσμένους, έναντι αντιτίμου,  είναι σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια, ωστόσο η κατάσταση το φετινό καλοκαίρι λόγω και των απαγορεύσεων έδειχνε να ξεφεύγει.  Με την επιστολή που δημοσιοποίησαν στο Facebook προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη οι επιχειρηματίες από το «νησί των ανέμων» ζητούν σύντομη τηλεδιάσκεψη προκειμένου να αναλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ απευθύνουν έκκληση στον κ. Χρυσοχοϊδη για ενημέρωση αναφορικά με τον σχεδιασμό του υπουργείου προκειμένου να μπει «φρένο» στα κορωνοπάρτι, ενόψει και της θερινής περιόδου του 2021.

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι λοιμωξιολόγοι που έχουν επισημάνει πως τα μέτρα προστασίας θα μας συνοδεύουν σίγουρα και το Πάσχα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της Ματίνας Παγώνη, που ανέφερε πως θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα μετά τον εμβολιασμό του πληθυσμού για να επιτευχθεί ανοσία και να επέλθει μία κανονικότητα. Συγκεκριμένα επεσήμανε πώς «θα χρειαστούμε άλλους έξι μήνες μετά τον εμβολιασμό για να επανέλθουμε στην κανονικότητα». Ενώ συμπλήρωσε ότι «ξεχνάμε το Πάσχα όπως το ξέραμε και πως και το καλοκαίρι θα φοράμε μάσκα. Ο Σεπτέμβριος πιθανόν να είναι ο μήνας που θα μας απελευθερώσει από τον κορονοϊό».

Κραυγή αγωνίας για τις γιορτές

Σήμα κινδύνου όμως εξέπεμψε και ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Ο Νικόλαος Καπραβέλος υπογράμμισε ότι κατά την περίοδο των εορτών δεν πρέπει να υπάρξουν μετακινήσεις από το ένα σπίτι στο άλλο σημειώνοντας ότι «ακόμα και ο επιτρεπόμενος αριθμός των 9 ατόμων για τα ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος. Η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα, τη νοσηρότητα και τον αριθμό των θανάτων. Από το τι θα κάνουμε τώρα εξαρτάται η σφοδρότητα του τρίτου κύματος», δήλωσε.

Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε μια τραγική ιστορία από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου μια μητέρα 69 ετών έχασε τη μάχη με τη ζωή, ενώ ο γιος της νοσηλεύεται σε διπλανή ΜΕΘ, διασωληνωμένος. «Χθες στη ΜΕΘ έχασα μια μητέρα 69 ετών μετά από μάχη 2-3 εβδομάδων και ο γιος της, 37 ετών είναι δίπλα, σε άλλη Μονάδα διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Με αυτά τα δεδομένα, ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου, εξέφρασε την αντίθεσή του με το άνοιγμα των εκκλησιών, αλλά και των σχολείων επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταδίδουν» και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η συζήτηση για την άρση των μέτρων θα πρέπει να ξεκινήσει… τον Μάρτιο-Απρίλιο.

Καπραβέλος: Πρέπει να πεθάνουν άνθρωποι για να κάνουμε ένα ρεβεγιόν;

Exit mobile version