Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Η άγνωστη σύλληψη του Θανάση Βέγγου από την αστυνομία το 1982
ΕΛΛΑΔΑ

Η άγνωστη σύλληψη του Θανάση Βέγγου από την αστυνομία το 1982

Θανάσης Βέγγος σύλληψη: Το «έγκλημα» του Θανάση Βέγγου, που τον «κρέμασε στα μανταλάκια»

Θανάσης Βέγγος σύλληψη: Στις 3 Ιουλίου του 1982 μία ήταν η είδηση στις εφημερίδες που «συγκλόνισε» τους αναγνώστες. Ο «καλός μας άνθρωπος», Θανάσης Βέγγος ήταν «κρεμασμένος στα μανταλάκια» και όχι εξαιτίας κάποιας θεατρικής ή κινηματογραφικής επιτυχίας του. Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως ο αγαπημένος ηθοποιός συνελήφθη μέσα στο σπίτι του από επτά αστυνομικούς παρουσία εισαγγελέα το προηγούμενο βράδυ και η ταλαιπωρία ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Το ρεπορτάζ ήταν της εφημερίδας «Απογευματινή», όπως το είχε καταγράψει η δημοσιογράφος Γωγώ Ζαββού, η οποία μάλιστα είχε εξασφαλίσει και δηλώσεις του λατρεμένου πρωταγωνιστή,  που προσπαθούσε να περιγράψει τα γεγονότα που τον οδήγησαν ενώπιον της δικαιοσύνης,

«Ήταν στις 6 τα χαράματα προχθές, όταν άκουσα να κτυπούν δυνατά την πόρτα του διαμερίσματός μου. Σαν σούστα πετάχτηκα από το κρεβάτι μου. Ανοίγω την πόρτα και τι να δω; Επτά αστυνομικοί μαζί με τον εισαγγελέα κ. Βασιλάκη μου είπαν: “Ντυθείτε και ακολουθείστε μας στο τμήμα. Είστε υπό κράτηση”. Από το σούσουρο ξύπνησε όλο το τετράγωνο και αναστατώθηκε η γειτονιά: ‘Άντε τώρα να τους πεις ότι δεν έχω κάνει έγκλημα. Και πώς θα πείσω τη γυναίκα μου ότι δεν με έπιασαν για χαρτοπαιξία;» φέρεται να είπε ο Θανάσης Βέγγος.

απόσπασμα για τη σύλληψη του Θανάση Βέγγου

Θανάσης Βέγγος σύλληψη: Γιατί συνελήφθη ο λατρεμένος ηθοποιός

Ποιος ήταν ο λόγος όμως που συνελήφθη ο γνωστός ηθοποιός; Η κατηγορία είχε να κάνει με «διαφήμιση μέσω παρανόμου ραδιοσταθμού».  Στην πρωτεύουσα τότε ανθούσαν οι πειρατικοί ραδιοσταθμοί. Διάφοροι ερασιτέχνες έστηναν δικούς τους αυτοσχέδιους πομπούς, παραβιάζοντας ωστόσο με αυτό τον τρόπο το κρατικό μονοπώλιο, με αποτέλεσμα οι αρχές να παίζουν κρυφτό και κυνηγητό μαζί τους. Το «έγκλημα» του Θανάση Βέγγου ήταν ότι σε έναν από αυτόν είχε παίξει μια διαφήμιση για κάποια από τις δουλειές που ετοίμαζε.

Όταν τελικά έφτασε στο δικαστικό μέγαρο, ο Θανάσης Βέγγος δεν ήταν μόνος. Έξω βρέθηκαν πολλοί φίλοι αλλά και απλοί άνθρωποι, που έσπευσαν αυτοβούλως να τον υπερασπιστούν. «Θανάση είσαι αθώος… Είσαι λεβέντης. Γιατί να ταλαιπωρείσαι;», φώναζε ο κόσμος, ο οποίος μάλιστα ζητούσε από τον αγαπημένο πρωταγωνιστή να βγάλει λόγο, με εκείνον να απαντά σεμνά: «Καλοί μου άνθρωποι, αφήστε με στην… ταλαιπωρία μου. Δεν έκανα έγκλημα…”».

Τέλος, να σημειώσουμε  πούμε ότι αρχικά η δίκη αναβλήθηκε, ενώ νέα αναβολή πήρε η υπόθεση και αργότερα, παρά την επιθυμία του ίδιου του Βέγγου να δικαστεί προκειμένου να «καθαρίσει» οριστικά το όνομά του.

βέγγος εφημεριδα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις