Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

27

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήκτες Μεσόγεια: Οι ληστές που είχαν “ρημάξει” τα σπίτια σε Καλύβια και Κερατέα
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήκτες Μεσόγεια: Οι ληστές που είχαν “ρημάξει” τα σπίτια σε Καλύβια και Κερατέα

Διαρρήκτες Μεσόγεια: Οι ληστές που ήταν παλιοί "γνώριμοι" των Αρχών συνελήφθησαν πριν έξι ημέρες.

Διαρρήκτες Μεσόγεια: Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία της ταυτότητας και οι φωτογραφίες τριών νεαρών ημεδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία και διαρρήξεις-κλοπές από σπίτια στις περιοχές των Καλυβίων και της Κερατέας. Οι κατηγορούμενοι ως ληστές συνελήφθησαν στις 11 Δεκεμβρίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Κερατέας.

Πρόκειται για τους συλληφθέντες:

1. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Παναγιώτη, αγνώστου πατρός και της Φιλιώς, γεννηθέντα την 3-9-2002 στην Αθήνα,

2. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Γιάννη του Σπυρίδωνα και της Μαρίας, γεννηθέντα την 22-11-2002 στην Αθήνακαι τον μη συλληφθέντα:

Διαρρήκτες Μεσόγεια ληστές ληστεία

3. ΡΑΜΟ Δημήτριο του Γεωργίου και της Ελευθερίας, γεννηθέντα την 4-2-1993 στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, “η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση των κατηγορουμένων, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδών πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινική αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσαν”.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9690800 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. “Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι 15-6-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων” καταλήγει η ενημέρωση.

Παλιοί γνώριμοι των Αρχών οι δράστες

Λίγο πριν την σύλληψή τους, τα μέλη της συμμορίας, είχαν εισέλθει σε μονοκατοικία, παραβιάζοντας παράθυρο υπνοδωματίου και είχαν αφαιρέσει κοσμήματα. Κατά τη διαφυγή τους έγιναν αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, αλλά την απώθησαν ρίχνοντάς την στο έδαφος και τράπηκαν σε φυγή. Η γυναίκα κάλεσε την Αστυνομία και κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων, που διενεργήθηκαν από αστυνομικούς των παραπάνω υπηρεσιών, τα τρία μέλη της σπείρας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν. Οι διαρρήκτες χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους, εντόπιζαν σπίτια με ανασφάλιστα παράθυρα ή μπαλκονόπορτες ή τα παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία και άρπαζαν χρήματα και κοσμήματα.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στο αποκαλυπτικά βίντεο, μέλος της συμμορίας προσεγγίζει μια οικία στα Μεσόγεια. Αφού παραβιάζει την καγκελόπορτα, πλησιάζει διστακτικά προς την κύρια είσοδο. Στη συνέχεια ελέγχει περιμετρικά κοιτώντας μέσα από τις τζαμαρίες αν βρίσκεται κάποιος στο σπίτι προκειμένου να προχωρήσει στη διάρρηξη. Κάπως έτσι έδρασαν τα μέλη της σπείρας λίγο πριν συλληφθούν, μόνο που δεν υπολόγισαν πως στην τελευταία του ληστεία η ιδιοκτήτρια του σπιτιού θα βρισκόταν μέσα στο σπίτι και θα καλούσε την αστυνομία.

Σεσημασμένοι οι συλληφθέντες

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2020, οι συλληφθέντες και οι συνεργοί τους είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στα Μεσόγεια. Τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν αμέσως μετά σε κλεπταποδόχο, αποκομίζοντας παράνομο χρηματικό όφελος. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, πιστοποιήθηκαν έξι επιπλέον περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες. Σημειώνεται ότι όλα τα μέλη έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών, καθώς και για την εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις