Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Συνταγή για κρέπες: Για όσους αγαπούν τις λιχουδιές
PLUS

Συνταγή για κρέπες: Για όσους αγαπούν τις λιχουδιές

Συνταγή για κρέπες: Το μείγμα που θα κάνεις μπορεί να συνδυαστεί και με αλμυρά αλλά με γλυκά υλικά.

Συνταγή για κρέπες: Από τις πιο αγαπημένες και εύκολες συνταγές για την παρέα είναι οι κρέπες. Το μείγμα που θα κάνεις μπορεί να συνδυαστεί και με αλμυρά αλλά με γλυκά υλικά. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι ελάχιστος και το ψήσιμο πανεύκολο. Ειδικά το ψήσιμο μπορεί να γίνει παιχνίδι ανάμεσα στην παρέα για το καλύτερο γύρισμα. Επίσης, άμα κάνεις κρέπες και σου περισσέψουν μπορείς να τις βάλεις στην κατάψυξη και να τις ξεπαγώσεις όποτε θέλεις.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

2 μεγάλα αυγά
1 φλ. γάλα
1/2 κ.γ αλάτι
1 φλ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
2 βανίλιες

κρέπες η μία πάνω στην άλλη

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ- μπασίνα όπως το λέμε σε πιο μαγειρικούς όρους- προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί. Το βούτυρο καλό θα ήταν να το έχεις λιώσει ελαφρώς πριν το βάλεις στο μείγμα για να μην σε ζορίσει. Στο τέλος πρόσθεσε μισό-μισό το αλεύρι με το γάλα για να ανακατευτούν καλύτερα. Επίσης, αν θέλεις μπορείς να αντικαταστήσεις τις βανίλιες με ξύσμα από κάποιο φρούτο για να δώσεις μια πιο έντονη και ιδιαίτερη γεύση.

Αφού έχεις ανακατέψει πολύ καλά- ελπίζω να είσαι από τις τυχερές και να έχεις μίξερ- σκέπασε το με μια πετσέτα και βάλε το στο ψυγείο. Άφησε το μείγμα για περίπου μια ώρα έτσι ώστε να σφίξει λίγο. Σκέψου ότι όταν θα το βάλεις στο ψυγείο θα είναι σαν χυλός, οπότε όταν το βγάλεις από το ψυγείο θέλεις το αποτέλεσμα να είναι ένα πιο σφιχτό μείγμα. Αφού το βγάλεις,  δώσε του 5 λεπτά να έρθει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στο μεταξύ βγάλε το αντικολλητικό σου τηγάνι!

Η διαδικασία απλή. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζεις λίγη ποσότητα από το μείγμα στη μέση και μετά με κυκλικές κινήσεις το απλώνεις μέχρι να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού. Μπορεί να σου πάρει 2-3 προσπάθειες μέχρι να πετύχεις την κατάλληλη ποσότητα. Μόλις ψηθεί η κάτω πλευρά με μια σπάτουλα- ή αν μπορείς με το καλλιτεχνικό γύρισμα στον αέρα- αναποδογύρισε την κρέπα. Αυτό ήταν οι κρέπες σου είναι πανέτοιμες να τις γεμίσεις με ότι λαχταράς.

κρέπα με φράουλα και μπανάνα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις