Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κατασκοπεία στη Ρόδο: Ο Τούρκος πρόξενος ζητάει πίσω υπολογιστή και κινητό που κατασχέθηκαν
ΕΛΛΑΔΑ

Κατασκοπεία στη Ρόδο: Ο Τούρκος πρόξενος ζητάει πίσω υπολογιστή και κινητό που κατασχέθηκαν

Κατασκοπεία στη Ρόδο: Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο.

Κατασκοπεία στη Ρόδο: Σοκ έχει προκαλέσει η υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο. Εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ένας ελληνικής καταγωγής γραμματέας στο Τουρκικό προξενείο της Ρόδου, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε στρατολογήσει έναν 35χρονο Έλληνα μουσουλμάνο από τη Θράκη. Ο 35χρονος εργαζόταν σε πλοίο που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Η αποστολή του σύμφωνα με τις οδηγίες του διπλωμάτη ήταν να φωτογραφίζει τα πολεμικά πλοία που βρίσκονταν στο νησί, τις κινήσεις της φρουράς και το στρατόπεδο που υπάρχει στο νησί.

Ο 35χρονος όταν συνελήφθη αρχικά αρνήθηκε τα πάντα, όμως στη συνέχεια αποκάλυψε με λεπτομέρειες πώς δρούσε το κύκλωμα, τι οδηγίες είχε και τι προηγήθηκε τις σύλληψής του. Η υπόθεση έχει πάρει διαστάσεις θρίλερ καθώς είναι η πρώτη φορά που οι διπλωματικές υπηρεσίες της γειτονικής χώρας εμπλέκονται σε υπόθεση κατασκοπείας, ενώ πρόβλημα είναι και η ελληνική υπηκοότητα των συλληφθέντων.

Ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας

Συνεχίζονται οι έρευνες

Εντωμεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες, για να διαπιστωθεί αν ο 35χρονος γραμματέας του τουρκικού προξενείου που κατηγορείται για την υπόθεση κατασκοπείας στη Ρόδο, είχε στρατολογήσει κι άλλα άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ”Δημοκρατική” ο Τούρκος πρόξενος έχει απευθύνει επιστολή στις αρχές και ζητά να αποδοθούν στο προξενείο ένας υπολογιστής και ένα τηλέφωνο, που κατασχέθηκαν από την οικία του 35χρονου, επισημαίνοντας ότι δεν του ανήκουν αλλά του είχαν δοθεί για να τα χρησιμοποιεί για τις ανάγκες της εργασίας του!

Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατασχέθηκαν 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 8 κινητά και 3 σκληροί δίσκοι από την οικία του 35χρονου αλλά και των δύο κινητών τηλεφώνων που κατασχέθηκαν από τον 52χρονο. Παράλληλα η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών θα διενεργήσει ταυτόχρονα έρευνες σε όλους τους λογαριασμούς των social media που χρησιμοποιούν αμφότεροι όσο και σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εφαρμογές τηλεπικοινωνιών.

Τους αποδίδονται οι κατηγορίες της παράβασης του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία και η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου την Παρασκευή για τα περαιτέρω.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις