Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες σε Κερατέα – Καλύβια: Εξαρθρώνεται η σπείρα που “χτυπούσε” σπίτια
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες σε Κερατέα – Καλύβια: Εξαρθρώνεται η σπείρα που “χτυπούσε” σπίτια

Ληστείες σε Κερατέα - Καλύβια: Οι αθέατες περιπολίες των αστυνομικών της Νοτιοανατολικής Αττικής, ήταν συνεχείς και γίνονταν βάσει ενός αριστοτεχνικού σχεδίου

Ληστείες σε Κερατέα – Καλύβια: Τον τελευταίο καιρό, είχαν δημιουργήσει κλίμα μεγάλης ανασφάλειας στους κατοίκους Καλυβίων και Κερατέας. Μεσημβρινές η απογευματινές ώρες, πλησίαζαν κατοικίες και αφού κοιτούσαν να δουν πίσω από τις τζαμαρίες αν οι ένοικοι είναι εντός η απουσιάζουν, προχωρούσαν στην εισβολή.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Άλλες φορές από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες η και παράθυρα υπνοδωματίων. Αν δεν τα έβρισκαν ανασφάλιστα τότε προχωρούσαν στην παραβίαση της όποιας κλειδαριάς. Άρπαζαν μετρητά και κοσμήματα τα οποία αμέσως διοχέτευαν σε συγκεκριμένο κλεπταποδόχο, παίρνοντας μετρητά. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, κατάφεραν σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ξεκίνησαν τη δράση τους στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, να φθάσουν στην ταυτοποίηση των δραστών.

Οι αθέατες περιπολίες των αστυνομικών της Νοτιοανατολικής Αττικής, ήταν συνεχείς και γίνονταν βάσει ενός αριστοτεχνικού σχεδίου, επικεντρώνοντας σε γειτονιές όπου ήταν πιθανόν να εμφανιστούν, κρίνοντας από όσα είχαν διαπιστώσει έως τότε από τη δράση τους.

Κατάφεραν να τους εντοπίσουν σχεδόν επ’ αυτοφώρω. Ελάχιστα λεπτά πριν είχαν εισβάλει από παράθυρο υπνοδωματίου σε μονοκατοικία κι είχαν αρπάξει κοσμήματα,  πιστεύοντας ότι η ιδιοκτήτρια έλειπε. Έκαναν όμως λάθος. Ήταν εκεί. Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από την ίδια που έβαλε τις φωνές.

Με μάσκες

Οι μασκοφόροι-φορούσαν μάσκες δήθεν για τον κορωνοϊο- την έσπρωξαν και την έριξαν στο έδαφος, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν και να μην εγκλωβιστούν στο εσωτερικό του σπιτιού. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας αντελήφθησαν ότι επρόκειτο γι’ αυτούς που αναζητούσαν. Μετά από επίμονες αναζητήσεις μαζί με τους αστυνομικούς της ασφάλειας Κερατέας, εντόπισαν τους τρεις Ρομά και τους ακινητοποίησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, αναφέρει η Αστυνομία, τουλάχιστον από το μήνα Σεπτέμβριο του 2020, οι ανωτέρω είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με συστηματική δράση και διακριτούς ρόλους, εναλλάσσοντας ανά περίπτωση τη σύνθεση τους, διαπράττοντας διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στα Μεσόγεια.

«Ως προς τον τρόπο δράσης», συνεχίζει η Αστυνομία  «τα μέλη της εγκληματική ομάδας, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητα, μετέβαιναν πρωινές και μεσημβρινές ώρες στις περιοχές των Καλυβίων και Κερατέας και αφού εντόπιζαν οικίες, εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, από τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες, τα οποία είτε ήταν ανασφάλιστα, είτε τα παραβίαζαν με διαρρηκτικά εργαλεία, και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν αμέσως μετά σε κλεπταποδόχο, αποκομίζοντας παράνομο χρηματικό όφελος. Από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση της συμμορίας σε 6 επιπλέον περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών από οικίες».

Σημειώνει ακόμη η Αστυνομία ότι  όλα τα μέλη της ομάδας,  έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών, καθώς και για την εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις